22 Temmuz 2009 | Çarşamba

Güle güle 'Askı' kardeş

Vedat Okyar kardeşimi, dostumu, futbol dünyasının dışındaki güzellikleriyle de tanımış bir kişi olarak onu Tanrı'ya gönderdiğimiz gün aklıma gelenleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Vedat benden önce eşimin lisedeki sıra arkadaşıydı. Sağında o, solunda ise sevgili merhum kardeşi (kova kaleci) Raif Okyar otururmuş. Lakabı 'askı'ymış. Çünkü öyle dik yürürmüş ki sanki ceketi askıda asılıymış gibi omuzlarında dururmuş. Lise çağının bütün muzurluklarını yaşayan bu iki kardeş, İngilizce imtihanlarında eşimden yardım alırmış. En komiği de sevgili Vedat, eşim Sündüs'e "Koço bu 'yes'le 'no'yu biliyorum da hangisi evet, hangisi hayır karıştırıyorum" dermiş. Vedatçığımın okulda tanıdığı, önce sevgilisi sonra eşi olan Asuman hanım için eşime "Koço sen nasıl buluyorsun? Bu kızla çıkayım mı?" diye sorduğu günler de o lise yıllarıydı.

Vedatım eriyor...
Vedat'ın eski Bursaspor Genel Kaptanı olan babası merhum Rahmi ağabey, onu kulübün başkanı rahmetli kayınpederim Salih Kiracıbaşı'na "Baba iyi bir futbolcu buldum. Muhakkak almalıyız. Fakat ailesi çok para istiyor" diye ısrar eder. Transfer gerçekleşir. İlk hazırlık maçında başkan sorar "Yahu bu Rahmi'nin aldığı çocuk hangisi? (Vedat'ı gösterirler) Koço, "Harika top oynar", Başkan "Çok para verdik", Rahmi de "Ailesini zorla ikna etti" deyince ikinci başkan merhum Semih Sevilen "Yahu o zaten Rahmi'nin kendi oğlu" demez mi! Askı Vedatçığımı futbolcu olarak çok seyrettim. Karakterli, kendine stili ve soğukkanlı hareketleriyle çok takdirimi kazanmıştı. Futbolu bıraktıktan sonra babasının işinin başına Sultanhamam'a geldi. Ama tekstili hiç sevmedi. 'Üç İpek' bu yüzden çok yaşamadı ve sektör buluşmamız maalesef kısa sürdü. Güzel Adam, benden 15 gün sonra ilk hastaneye yatmıştı. Bu süreçte birkaç kez kendisiyle konuştum. Moralliydi. Eşi Asuman kardeşim "Vedatım eriyor Hadi bey" dedikçe yüreğim eriyordu. Onu kaybettiğimizi öğrendiğimde perişan oldum ve Asuman kardeşimi korkarak aradım ama Vedat'ın Koço'su olan eşime onun vefat ettiğini söyleyemedim. Askı kardeş Allah sana rahmet eylesin. Ailene, Beşiktaş camiasına ve Türk futbol ailesine sabırlar versin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor