17 Ocak 2010 | Pazar

Her şey ekonomik

Yayıncı kuruluşların destekleriyle Türk futbol ekonomisi 1996 yılından itibaren önemli gelişmelere imza atmıştır. Şenes Erzik Federasyonu'nun başlattığı çalışmalar 1997 yılında kendi ürünlerini daha iyi şartlarda pazarlama isteğindeki F.Bahçe, G.Saray ve Beşiktaş kulüplerinin yarattığı krizler ve ihaleye girmedikleri halde pastadan pay almak isteyen yayıncı kuruluşların havuzu delme gayretleri nedeniyle dönemin federasyon başkanlarının ve vekillerinin görevlerinin sonu olmuştur! 1998 yılında havuzun Türk futboluna yüksek yararlarına inanan Ulusoy Federasyonu ve Aziz Yıldırım'ın öncülüğünde G.Saray ve Beşiktaş'ın da katılımıyla "Havuz sistemi" zor da olsa yaşatılmıştır. Her yeni projenin ilk dönemlerinde yaşanan sıkıntılar bazılarının canını acıtsa da Türk futbolunun ekonomik geleceği kurtulmuştur. Bıçakcı federasyonu daha adil kriterlerle paydaşların gelirlerini artırırken, Türkiye'nin yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle havuz iki kez yıkılma tehlikesi atlatmıştır. Futbol ailesi bankaların battığı dönemlerde bile direnç gösterip, ödeme şartlarını yeniden revize etme fedakarlığında bulunmuş ve böylece havuzun korunmasını sağlamışlardır. (Emeği geçenleri ve başta kulüplerimizi kutlamak gerekir)

Engellileri unutmayın

Geçen son 9 yıllık sürecte futbolun yayın yükünü başarıyla taşıyan Digitürk ailesine de sporseverler olarak teşekkür etmeliyiz. Merhum Hasan Doğan ve Mahmut Özgener federasyonlarının, günün değerini kıymetlendiren profesyonel pazarlama faliyetlerini ve gösterdikleri gayretten dolayı yürekten alkışlamak gerekir. Eğer Milli Takımımız 2010 Dünya Şampiyonası'na katılabilseydi inanırım ki bu değer en az 100-150 milyon dolar daha artmış olacaktı. Bu farkın Türk gençlerine ve futbolumuza nasıl büyük bir katkı sağlayacağını gözardı etmemeliyiz. Umuyorum ki son yayın ihalesini büyük başarıyla organize eden Özgener federasyonu futbol ekonomisinin paydaşlar tarafından "Har vurup harman savrulmaması" için UEFA kurallarında kulüpleri denetleyeceklerdir. Bu pastanın büyümesi sportif başarıların gelişmesine, tesislerin çoğalmasına, uluslararasıyarışmaların yurdumuzda yapılmasına bağlıdır. Sponsorların ve sporseverlerin ilgisinin artmasıyla gençlerimizin de önleri açılacaktır. Sanıyorum ki Özgener federasyonu, Milli Takım'ın teknik kadrolarını tespit ederken, ürünü geliştirecek, itibarı artıracak kişiyi açıklarken zorlanıyorlardır. Futbol yalnız engelsizlerin değildir. Lütfen onları da ihmal etmeyin. Yayın ihalesinin veya KDV'sinin yüzde biri dahi onları ihya edecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor