05 Ocak 2010 | Salı

Arda ve tarih

Tarih çok şeydir. Gelecek ise sadece önemlidir. Ve bu "sadece!" takısı geleceğin önemini düşürmez. Önemli olan önemini sürdürür ve gelecek duygusu tarihi nasıl kavrıyorsanız işte o kadar daha anlamlı bir hale gelir. Kitaplarımı-yazılarımı okuyanlar bilirler, tarih gerçekten çok şeydir. Bir dönem söylenmiş bir söz, bir tavır, bir hal gelir sizi o halden, tavırdan, durumdan yıllarca sonra bulur... O nedenle tarih önemlidir, hele ki "tarihi gerçekleri sizin sevdalısı olduğunuz takım" yazıyorsa... Sözü Galatasaray'ın kaptanına getireceğim... Zaman zaman Arda'nın hallerine şaşırmıyor değilim. Şaşırmıyorum aslında ama öyle şeyler yapıp ardından öyle şeyler söylüyor ki işte o zaman onu nereye koyacağımı bilemiyorum belki. 10 numara ve kaptanlık kendisine verilirken söylenen sözlerin "ağırlığını taşıyamayacağını" ifade etmiştim daha önce. Sırtında 10 numara değil yalnızca, bir tarihi taşıyacaksın. Abartılı bulup geçmişle yaşanmayacağını söyleyenler, yazanlar oldu olmadı değil. Mevzuyu tarihin mihenk taşına vurmanın bugün için yanlış olacağını söyleyenler de...

Kendini bilmek büyüklüktür
Ama iki açıklama var ki ben bunun nasıl bir tarihi derinlik gerektirdiği konusunda oldukça net düşünüyorum. Biliyorsunuz Arda, Barcelona'lı Messi'yle kıyaslanmıştı. Ama bir ara eleştirdiğim kaptandan "kral" tadında bir açıklama geldi: "Messi ile kıyaslanmak çok saçma. Messi gerçekten dünyanın en iyi futbolcusu. Her şeyden önce benden daha yetenekli olduğunu düşünüyorum!" Nazire yaparcasına döktürmüştü Messi de; "Maradona'ya benzetilmekten onur duydum ama her zaman söylediğim gibi, yalnızca bir tane Maradona var ve onun gibi bir oyuncu bir daha dünyaya gelmez. Maradona'dan bir şeyler öğrendikçe büyüyorum!" Yeriniz ve mevkiiniz ne olursa olsun kişi kendin bilmekten başka büyüklük yok aslında.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor