12 Ocak 2010 | Salı

Yine Arda üzerine

Hep onun adına yazıyoruz bu sıralarda. Ne yapsa olay oluyor değil mi? Yediği tekmeden sonra ayağındaki yarayı gösteriyordu hakeme Orduspor maçında. Arda'dan söz ediyorum. Kaptandan biraz daha netameli olmasını bekliyorum. Beklerim. Kaptandan, kaptan gibi olmasını bekliyorum. Bir kaptan ne mi yapar böyle durumlarda? Bir kaptan ne yapıyorsa onu. Kaptandan Kral gibi olmasını istiyoruz. Kral gibi bir kaptanlık yapmasını istiyoruz. Şöyle dedi yanımdaki Arap: "Yapma be kaptan!" 'Neden' diye sordum gayr-ı ihtiyari. Verdiği yanıt önemliydi: "Sen yaz dur Metin Oktay'ın onca yediği tekmeye karşılık ardına bir kere bile dönüp bakmadığını. Senin akranın mı kardeşim tartıştığın adam? 'Ne bu Arap?' dedim 'Mahalle maçında ayakbastı takım mı seçiyoruz? Ne akranı? Ne yaşıtı? Adam doğrudan kemiğe yönelmiş. Kramponla sondaj yapacak neredeyse!' Ne demeli bilmiyorum ki? Bizim kaptan hakeme ayağını gösterirken biraz sert göstermiş olmalı ki sarı kartı yedi anında. Sonra da oyundan düştü resmen. Tamam, karşındaki takım biraz daha hırs yapıyor, renkten biraz benziyoruz ama çap olarak biraz daha gerideler. Böyle maçlarda biraz gerideymiş gibi görünen takım daha bir hırs yapar. Bu kadar tecrübeye bu kadar dünya görmüşlüğe bir de bunların aklını vermeye başlarsak işimiz iş gerçekten. Sonra Rijkaard dışarı almak zorunda kaldı Arda'yı. Ne gerek var? Ayrıca o televizyon reklamındaki gibi söyleyecek olursak: Gerek yok!

Ya reddet ya sahiplen
Bir önceki yazımda Messi ile karşılaştırılması konusundaki tavrının ne kadar yerinde olduğunu ama zaman zaman yaptığı çıkışların bizi ne kadar şaşırttığını belirtmiştim. Aynı şeyi yaptı yine kaptan! Bir keresinde Fenerbahçe Marşı çalan bir telefon zili ile gerilmişti. Orduspor maçından sonra yine kendisine tezahürat yapan seyircilere nazire yaptı. İş yine "Fenerli olmak olmamak" üzerine kurulunca tuttu reddettiği taraftar grubunun önünde minik bir selam şov yaptı. İşte biraz soğukkanlı o,l biraz sakin ol bizim dediğimiz. İkisinden birini yap. Ya hep reddet ya hep sahiplen. Durduğun yer onu gerektiriyor çünkü. En çok da ikincisini…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor