30 Mart 2010 | Salı

Kaptan susarsa

Gerçekten böyle bir şey var mı acaba?; "Öğrenilmiş çaresizlik!" Düne döneyim, Fenerbahçeli bir dostumun dediğine... "Galatasaray, Fenerbahçe'yi bir kez yense de ortamdaki gerilim dağılsa!" Şöyle demişti İslam Çupi, Türkiye'deki taraftarın portresini çizerken; "Renk aşkı nedir? Ben niye buradayım? Taraftarım diyen adam kavga için gidiyor tribüne." Derbinin tadı başka türlü çıkmaz diyen var. Korkulan olmuyor... Sadece görüntü kötü; bir avuç taraftar yine bir tel örgülü dar alanın içinde... Önceki akşama dönüyorum; Fenerbahçeliler, sarı-lacivert yazılı bir pankartla ezeli rakiplerinin başkanlarının vefatından duydukları üzüntüyü aksettiriyorlar. Galatasaraylılar alkışlıyor... Özhan Canaydın'ın, çocukluğundan ölümüne kadar Galatasaray için yaşamış bir 'sporcunun' en şık anı. Tribünlerde gül destesi gibi saçaklanıyor sureti. Futbol böyle bir şey işte... O en güzel duygudan geçiyor yolu; hissiyat... Arda'nın bundan haberi yok belli ki. Başkanının ölüm haberini almış ama aynı gün daha önce davet edildiği bir davete katılmayı ihmal etmiyor. Her şeyden elini ayağını çekip 'matem alanında zuhur' etmiyor kaptan. Düşünün ki kaptanınız böyle. Her geçen gün büyüyen fizik hacmiyle iki gün sakat kalsa yarım devre idman yapmamış gibi oluyor. Oyuna dahil olduğu andan sonraki hallerini gözünüzün önüne getirin. Elin "yabancısına niye yazılıyoruz?"

Çaresizlik öğrenilir mi?
Rakibin en etkili oyuncusunu markaja almışsınız ama oyunu hâlâ o kuruyorsa, yıllardır 'orta alan' üreticiliği ile anılan Galatasaray bu mevkide yokları oynuyorsa değil derbinin, sıradan bir maçın bile koparılması mümkün değildir ki... Çaresizlik gerçekten öğrenilen bir şey mi? Öyle mi oluyor insan toplulukları bir sorunu aşamadığını görünce? Başka bir hayatın mümkün olduğuna inanmamaya başlamalarının nedeni bu mu gerçekten? Maçı önceden kazanmak... Daum'un yükleme sınırının aşıldığı an burası olsa gerek Pankartlar konuştu geçen akşam, gül destesi pankartlar. Kaptanı susmuştu Galatasaray'ın. Ama biliyorum ki Metin Oktay susmazdı... Hem de hiç susmazdı. Galatasaray'ın kaybettiği yer burası işte...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor