12 Temmuz 2010 | Pazartesi

İnce savaşçılar

Galatasaray, Monaco'da forma giyen 23 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Kolombiyalı Juan Pablo Pino ve İngiltere'nin Sunderland takımında oynayan Arnavut ön libero Lorik Cana ile anlaştı. Bu haber ilk düştüğünde önce onlarla ilgili verilere yöneldim. Orta saha bir savaşçı, ileri hat yeni bir 'Keita' arıyordu çünkü.

Görünen o ki, sarı kart ortalamalarının üst sınırlarında gezinse de Lorik Cana ile; Mustafa Sarp ve Ayhan'la eza çeken orta sahanın problemini çözdü Galatasaray. Geçmişi bir sürgünle başlamış ama uğraşıyla geçmiş Cana'nın.
Geçen gün bir gazeteye verdiği demeç ilginçti Kosovalı delikanlının: 'Savaş çıksa ilk ben giderim!' Oynadığı bütün takımlarda bu kimliğiyle yer bulmuş kendine.

PİNO TAM BİR SİHİRBAZ
Kolombiyalı'nın lakabı 'Sihirbaz!' Hazırlanan videosunu izliyorum. İllüstrasyon futbol oyunlarına benziyor esmer hayta. Monaco formasıyla oynadığı maçlardan birindeyim.
Kendisine uzatılan topla buluştuğu anda nefis bir bilek hareketiyle 'basan rakibin!' kaymasını sağlıyor önce. Sonra rakip yerdeki çimleri ayıklayıp, ayaklarına elleriyle sarılırken Pino; kalecinin hareket ettiği anda çıkarıyor şutu yere sağlam basmasını beklemeden. Ve yine cetvel çizimi, yüksek bir eğim kazandırdığı topla frikikten tam doksanı buluyordu.
İsimsizler mi? Belki. Savaşçılar mı? Evet. Teknikler mi? Elbette. Düşünün bütün bu saydığımız özellikleri üzerinde taşıyan Hagi, neler çektirmişti bize de, yine giderken arsız bir sardunya gibi asılmıştı sözcükler, tribünlerdeki pankartlara: 'I Love You Hagi!' Şimdi de onlar için bir tümce bulalım yakın bir zamanda. Biri 'savaşçı' diğeri 'kaneviçeci!' çünkü...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor