24 Ağustos 2010 | Salı

Tarihsel yanılgı

Bu maça duraklama dakikası olur mu?
Olmaz ki olmaz. İnsanın aklını durduracak denli mücadeleci ve zevkli bir futbol koydular ortaya. İki takımı da alkışlamak lazım ama Trabzonspor'u, Şenol Güneş'i de üstüne koyup bin defa tebrik etmek lazım. Siz ilk yarım saatine 5 gol sığmış ya da döşenmiş kaç maç hatırlıyorsunuz?
Her biri ustalıkla dolu ve milimine hesaplanmış bir anlayışla sahada konu?lanm?? kaç takım var?
Bakın bu maçtan sonra artık bütün maçlar yavand?r, başka bir ligin maçıdır, uzak bir ihtimaldir artık...
Yattara için not düşmek isterim; o kalecisinin çaresiz kalacağını bilerek oynadı dün akşam... Nasıl bir futbolcu olduğunu dosta düşmana gösterdi.
Defans hatalarının diye başlayacak cümlelerin kifayetsiz kalacağı bir maçtı bu maç.
O nedenle hatalardan yararlanarak değil karşısındaki rakibini çaresiz bırakarak oynadı ?brahima Yattara.

Canını sahaya koyacak bir kent
Karşılaşma öncesinde yapılan konuşmaları izliyorum. Trabzonspor başkanı şöyle bir şey söylüyordu kendisine uzatılan mikrofonlara şampiyonlukla ilgili soruyu yanıtlamak için: "Biz şimdiden böyle bir şeyi söyleyemeyiz. Çok erken ama bu kent hep bunu düşündü zaten."
Evet ayrım noktası burası işte. Bir kent vardı dün akşam sahada. Takti?in, tekniğin, oyun kurgusunun dışında ve ötesinde canını sahaya koyacak bir kent.
Trabzonspor kült bir takımdır. Ondan sahada "k?smi falsolar vererek" oynamasını beklemek ölümlülere ait bir yanılgıdır...
Fenerbahçe'nin talihsizliği dün gece buradaydı işte.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor