10 Eylül 2010 | Cuma

İpin ucu kaçmadan

Rijkaard giderek sertleşiyor. Son açıklaması çok manidardı: Milli Takım'a giden oyuncularımız sakat dönüyor! Tamam hep söylüyorum; bir teknik adamın bir takımda yaşayabileceği bütün sıkıntıları yaşadı. Takımın yarısının sakat olduğu bir müsabaka yağmurunda bir teknik direktörün yapabileceği her şeyi denedi.
Buna sezonun hemen başında 'ucuz transferlerle açığı kapatmak' da dahil.
Hiçbiri çare olmadı Galatasaray'a... Sonrası da en büyük handikap işte; hamle kısıtlılığı.
Avrupa kupalarından elenmek mesela...
Dönelim yazımızın başına... 'Milli Takım'a giden oyuncularımız sakat dönüyor!' Sonra Galatasaray'da hastalığı dolayısıyla forma giyemeyen ama Milli Takım'la sahaya çıkan Sabri'ye sardı. Neyi okumamızı, neyi görmemizi istiyor olabilir Hollandalı?
w Garip bir söylem
En son söylediği çok garip. Olası bir durum üzerine önlem alıyor desek, değil. Bunu kendi takımında başarmalı öncelikle.
Milli Takım artık bu tür şeylerin değil, sektör dışı duyguların sahne aldığı bir 'karşılaşma' coğrafyasıdır. Buradaki figürler dönecekleri değil 'o an'ı düşünmek ve yaşamak zorundadırlar.
Ve kulüp takımlarının teknik adamları o 'coğrafyadaki aklı' sağlıklı tutmakla sorumludurlar.
Unutmamalı ki Milli Takım bir zorunluluk değil bir 'sorumluluk öyküsüdür!' İpin ucunu iyice kaçırmadan şimdi eldeki duruma bir bakmalı Rijkaard. Ve futbolcularına 'kendi takımlarında sakat olup Milli Takım için nasıl dirildiklerinin' hesabını soracağına onları hem kendi hem Millli Takım'da nasıl diri tutacağını hesaplamalıdır.
O kadroda saha içinde rakibine 'kendisinin çok iyi bildiği üzre lamalar gibi tükürerek futbol oynayan!' bir tek futbolcu yok.
Diyelim ki var ama uluslararası çapta bir teknik adamın kaşıyacağı yer orası değil...
Dedim ya ipin ucu kaçmadan...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor