21 Eylül 2010 | Salı

Silahşor Antepliler

Çok bilenler yazacaklardır ama -kurallar eğer değişmediyse- TFF Futbol Müsabaka Talimatı'nın 'Güvenlik nedeniyle müsabakaların tamamlanaması' başlığı altındaki 20. maddesinin B fıkrası şöyle: "Müsabaka hakemi; seyircilerin taşkın ve edebe aykırı hareketleri ile birlikte müsabakaya müdahaleleri sonucunda müsabakaya devam edilmesi olanağının kalmaması, hallerinde müsabakayı tatil ettiğini ilan eder. Bu hallerde TFF Yönetim Kurulu, ihlali gerçekleştiren takımlardan birinin veya her ikisinin hükmen yenik sayılmasına ve ayrıca olayın durumuna göre galibiyet halinde verilen puan kadar puan tenziline karar verebilir.
Eğer müsabaka eleme usulüne göre düzenlenmişse, takım bu müsabakalardan ihraç edilir ve ertesi yıl aynı mahiyetteki müsabakalara katılamaz. Play-Off sisteminde oynanan müsabakalarda ertesi yıl aynı mahiyetteki müsabakalara katılamama kararı verilemez."
Sezon başında Merkez Hakem Kurulu, federasyon yönetim kurulu kararıyla, bu tür gerilimli maçlarda tatil kararını hakemin insiyatifine bırakmıştı. Gaziantepspor, bu gelişme sonrası önce Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilecek. Nihai kararı ise Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu verecek.
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun vereceği cezalar saha kapatma, seyircisiz oynama cezalarını ayrı ayrı verme ihtimali bulunuyor. Benzer bir hikaye Bursaspor'un başına bir Diyarbakırspor maçında gelmiş; olayların sorumlusu sayılan Diyarbakır mağlup sayılmıştı.

DOSTLUK 1 KURŞUNLA YIKILMAZ
56'ya kadar sahada 'genç insanların' birbirlerinin yeteneklerine üstün gelme mücadelesi vardı, Bursaspor'un oyunu taa Gaziantepspor ceza sahasının biraz önünde kapatma çabası vardı, Antepliler'in bu ablukayı yarma çabası vardı... "Antepliler silahşor olur" diyordu şair; attığını vurur.
İlk yarayı Bursalılar açmıştı ama Anteplilerin kurşunu saha dışından tribünden geldi...
Üstüne üstlük Antepliler ve Bursalılar, Antep sokaklarında dostluk fotoğrafları aldırırken...
Koca bir dostluk bir kurşunla yıkılmaz...
Bunu umuyor ve bekliyoruz şimdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor