25 Eylül 2010 | Cumartesi

Timsahların sihiri

Bursaspor için şu söylenebilir; orta sahada buldukları ya da defansta yakaladıkları topları uzun erimli paslarla kenarlara taşıyarak ya da hızlı adamlarının önüne atarak oynayan bir takım. Yetmediği yetmeyeceği aşikar.
Farklı yeteneklerde ama müthiş iyi niyetli ve çalışkan adamlardan kurulu yeşil-beyazlı ekip. Belki, belkisi fazla, sihri burada Timsahların.
Onlara istediğiniz taktiği verin; kendilerine uymayabilir.
Bunun yaratacağı rahatsızlığı, ezikliği göremezsiniz oyuncularında Bursaspor'un.
Bu inançlı birliğin geçen sene "herkesin kendine şaşırdığı ve eziyet ettiği bir lig"den şampiyon çıkışına şaşırmamak gerekir.
Bu zamana kadar oynadıkları tüm maçları kazanmalarının nedeni mi? Sürekli çalışmalarında.
Her gün kendi tutarlığını korumak isteyen bir çalışkanlık ama bu. Üstüne koyan ve farklılık arayan bir çalışkanlık değil. İşte burada sıkıntısı başlıyor Timsahların.
Şimdi ne yapacağız? Örneğin Bucaspor gibi "yırtık uçurtmaları!" olan bir takıma karşı ne yapmalı? Bunun taktik karşılığı yok Bursaspor'da.
Yine aynı oyunu oynamaya devam ediyorlar.
Bu iç tutarlılık bakın Avrupa macerasının ilk adımında ne sıkıntı açtı başlarına...

BÜYÜK OYNAMALILAR
Bu ve benzeri nedenlerle Bursaspor'u bir futbol takımının hallerine ilişkin bir 'olgu' olarak izliyorum, geçen senenin şampiyonunu ve bu senenin Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimizi.
O nedenle oyunculardan sıradan işlerin dışında şeyler bekliyorum.
Orta sahasında Bekir Ozan bir yenilik sayılabilir mi? Çok az oynuyor ama her oynadığında onu bir orta saha oyuncusundan ne bekliyorsak onu "yapmaya çalışırken görüyoruz!" Yoksa Bursaspor'da olan şey hep aynı; hızlı adamlar ilerde sürükleyebilir ve düşen topları filelerle buluşturabilirlerse ne ala. Yoksa diğer "şampiyonluk iddiasındaki müsabıkları saran sıkıntı" onları da saracak...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor