09 Nisan 2011 | Cumartesi

Tut ki gecedir

Bursaspor gibi bir takımın -geçen senenin şampiyonu- kapışmanın nirengi noktasını kendi merkezinde orta sahasında kurmalıydı. Oysa oradaki hakimiyetten çok topun ileri ikiliye bir an önce ulaşmasını düşünerek oynadılar...
İşte bu nedenle orta sahada rakibinin bütün atraksiyonlarını başlamadan bitireceği yerde soluk almasını, nefes açmasını sağladı.
Sağladı diyorum çünkü defanstaki dikkat dağınıklığının nedeni -yenilen iki golde deorta sahayı merkez alamayan baskıyı orada kurması gerekirken oyun kurgusunda o bölgeyi 'es' geçmesiydi.
Antalya'yı ancak böyle durdurabilirlerdi. Oysa Uğur, Necati ve Tita gibi pas-şut ikileminde birbirini çok iyi tamamlayan oyuncuların oluşturacağı etkiyi hesap etmeliydi Timsahlar.
Ne zaman goller art arda gelmeye başladı, işte o anlarda defansı dağınık orta sahası zaten iş görmeyen yeşil-beyazlı ekibi 4-2-4'le; gol yemeyip daha fazla gol bulma düşüncesiyle hareket etti Ertuğrul Sağlam.

Orta saha düştü
Sağlam'ın bu maç için öngöremediği şey orta sahada gerekli direnci gösteremezse; yani Akdenizlilerin ileriye pas üretmesini engelleyemeyecekleriydi.
Nitekim Bursaspor alanında elini kolunu salaya sallaya dolaşan Antalyalı orta saha elemanları hem gol buldular hem de gol attırdılar.
Ertuğrul Sağlam'ın daha önce de denediği 'uzun ters toplarla rakibi eksiltme anlayışı' bu maç için geri tepen bir silah gibiydi elinde. Kabul etmeli ki son 4 maçı galibiyetsiz kapatan Bursaspor'un bu maçtaki düşüncesi 'mutlak galibiyet' idi ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Ali Tandoğan'sız kanatları kullanamadığı gibi ileri ikilideki Altidor'un oyun olarak attığı goldeki becerisinin çok gerisine düşmesi Bursaspor'un bu maça ilişkin yaşadığı talihsizliklerin başında geliyordu bence...
Oyunun son dakikasında ilerideki pivot santrfor Altidor'dan feragat edip yerine defansın belkemiği Ömer'den bir golcü üretmeye kalkması talihsizliğin farkına varılmasından başka bir şey değil de nedir?
Maç bittiğinde 'Geceydi ve yağmur çiseliyordu...'

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor