15 Nisan 2011 | Cuma

Aşkın ve emeğin takımı

Bu milenyumun henüz başları. Ligin ikinci yarısının açılış maçında sahasında Beşiktaş'a farklı kaybederken çıkan olaylar nedeniyle ceza alan Trabzonspor, Diyarbakır maçını İzmit'te oynuyor.
Bir cumartesi... İsmet Paşa Stadı'nın içi-dışı ana-baba günü. Her kentten, her yaştan, kadınlı erkekli bordo-mavili taraftar, ligde kötü günler geçiren takımının peşinde. Yetersiz bir performans sergileyen Trabzonspor maçı 2-0 kaybediyor ve ligin alt sıralarına doğru düşüşe geçiyor.
Maç sonrası dağılan binlerce Trabzonspor taraftarının çoğu dar gelirli vatandaşlar.
Yenik takımlarının atkılarını, kukuletalarını, bayraklarını kapışıyor tezgâhlardan. Ceplerindeki son para da bordo-maviye gidiyor.
Dönüş yolunda Alpkan Günay arkadaşımız tarihi sözünü sarf ediyor: "İki maç daha yenilirsek tribünlere sığmayız ağabey." Böyle bir camia Trabzonspor, böyle bir sevgi Trabzonspor aşkı. Tarifi imkansız, açıklanması müşkül. G.Saray deplasmanı... Taraftar takımını havaalanında karşılayıp otele, otelden stada, oradan da tekrar havaalanına götürüyor konvoyla.
Müthiş bir sevgi seli yine, göz yaşartan sahneler.

Aynı oyunlar yine sahnede
Trabzonspor bu. Aşkın ve emeğin takımı.
Bu ülkenin "başarıya giden yolda her şey mübah" anlayışı ile sık sık karşılaşan, kıyasıya mücadele eden takım. Bordonun ve mavinin en güzeli, en temizi...
Bursa maçı öncesi. Yaygın medyanın spor sayfacıları yine görev başında. Hedef Bursaspor cephesini kışkırtmak. Harcanan yüz milyonlarca liraya rağmen rahat bir şampiyonluk yüzü göremeyen kulüplere gizli-açık her türlü desteğin verildiği boyalı sayfalarda yine manalı yazılar.
Doksan altıda, Ali Şen, Metin Mert hadiselerini, 2005'te Cem Papila faciasını yaşamış bir camia Trabzonspor. Tedirginlik var, sahadakilere de yansıyor. Kadrosu Fenerbahçe'den geride olsa da ligdeki 15takımdan daha iyi olan Trabzonspor'un gerçek futbolunu sergilemesine engel oluyor bu tedirginlik. Yine bir numara olur da şampiyonluk kaçar mı şüphesi zihinlerde.
Lütfen müsterih olunTrabzonsporlular. Şu an için şampiyonluk şansınız rakibinizden fazla değil, doğrudur. Ancak iç sahada kaybedeceğiniz puanı kaybettiniz zaten, bundan sonraki 3 maçı da alacaksınız, 40 yıllık deneyimle söylüyorum.
Siz aşkınıza emek vermeye, emeğe saygıya devam edin. Örnek olmayı sürdürün her baskıya rağmen. Belki sizden gören rakipler ve onların rakipleri de hak ettiği saygıyı gösterirler emeğe.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor