10 Eylül 2011 | Cumartesi

Göztepe gerçeği

İzmir'in Göz-Göz'ü o kadar çok ilerde ve istekli yerleşti ki maç erken kopabilir diye düşündüm. Horozlar temkinli Göztepeliler heyecanlı ve cevval. Ama en yapılmayacak hatayı en yapmayacak adam yapınca 'hatalar oyunun'dan yararlanan taraf Denizlispor oldu. Sarı-kırmızlı ekibin en yüksek adamı Evren bir pozisyonda gerisine düşen topa yükselmek isterken ayağı kaydı ve düştü. Boşta kalan topa atak yapan Fatih, kaleci Akın'ın geç çıkmasından yararlanıp ilk sayıyı kaydetti: 1-0. Göz-Göz orta sahada Hakan kenarda Ulaç'la etkili olmaya çalıştıysa da ileri uçtaki Brady ve Aydın ve Yasin'in gol alanlarındaki yetersizliği dolayısıyla gol bulmakta büyük zorluklar yaşadılar. Zincirleme kazaların kaçınılmaz sonucuydu birkaç dakika sonra da Denizlispor'un 'kıvrak esmer'i Gohou oyunu farka taşıdı: 2-0.

Hak edilmeyen mağlubiyet
İkinci yarı Korhan'ı oyuna aldı ve yine ilerde basarak başladı sarı-kırmızılılar. Maçtaki üçüncü çeyrek biterken de bunu semeresini gördüler. Kaptan İlhan golcülerin yapmakta zorlandığını yaptı ve aut çizgisinin önünde bulduğu topu ağlara yolladı: 2-1. Maçın sonlarına kadar ortaya koydukları mücadeleyle İzmir'in Göz Göz'ü 'bu sene bu ligde ben de varım haberiniz olsun!' diyordu. Belli ki ikinci hafta oynanacak Karşıyaka maçındaydı Göztepeliler'in aklı. Derbi bir anlamda deplasmandaki kapışmanın önüne geçmişti. Ama kim ne derse desin Göztepe ligin yeni renklerinden biri olacak kuşkusuz. İlk maçlarını mağlup da geçseler de Göztepe'nin gerçeği bu; hem sahada hem de dur durak bilmeyen tribünlerde...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor