19 Eylül 2011 | Pazartesi

Pitbull Arena'da

Arena'da G.Saray taraftarlarının gökgümbürtülerini andıran şovu ve Melo'nun ilk 20 dakika bizi bunaltan ağırlığı dağıtan o güzel golü olmasa, hallice bir halı saha maçında sayacağız kendimizi. G.Saray şöyle görünüyor; özellikle Sabri-Kazım ikilisinin paylaştığı sağ tarafa yıkılarak kenardan orta yapacak aut çizgisi üzerinde Baros ya da Riera gol bulacak. Kazım ve Sabri'nin kesmelerine bakınca zor görünüyor. Sol tarafı Hakan-Riera ikilisi parselleyecek ama ne bir atak varyasyon var, ne de onları oynamaya zorlayacak bir orta saha kurgusu.
Bunun yanında ilk yarıda kendi ceza sahasıyla orta sahası arasına sıkışarak 'yarı alanında' oyunu kabul etti Karadeniz ekibi.
Düşünün ki, 35. dakikaya kadar faul olmamış, hepi topu iki korner atışı kullanılmış, uzak erimli şut yok denecek kadar az. Ne ki Melo kendisini pitbulla çeviren o uzun erimli jenerik güzeli golü attı da ortalık biraz şenlendi.

YERİNDE DEĞİŞİKLİKLER
İkinci yarı Samsunspor biraz daha açılınca sahanın her yerinde topla karşı karşıya kalmaya/ gelmeye başladı oyuncular. Ekigho'yu biraz daha ileriye sürüp top kaybı bekleyen Samsun bunun meyvesini rakibinin hem de üç ön liberoyla oynadığı bir oyun kurgusunda Mustafa ile aldı. Ve puan için umutlandı.
Gol sonrası kopuk kopuk oynayan Galatasaray; Elmander, Sercan ve Engin'i sahaya sürünce 'gösteri' biraz hareketlendi...
İkinci gol de zaten bu değişikliklerin hemen ardından Sercan ve neden yedek oturduğunu anlamadığımız Elmander ikilisinin paslaşmasından geldi. Hemen ardından gelen penaltıda takımı adına üçlük yazdı Selçuk... Ancak dikkat! Son yarım saate kadar bir üstünlük havası yoktu G.Saray için. O nedenle bu maçın kazancı üç puan değil ligin nasıl bir kadroyla ve nasıl bir taktikle sürdürüleceğine ilişkin 'gördükleri' olmalı Fatih Terim'in.
Muslera'ya
gol dışında hiç top gitmediğini düşünürsek hem de...
Çünkü düşünmek değiştirmiyor hayatı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor