06 Ocak 2012 | Cuma

Karanlıktaki yıldızlar

Arena'daki İstanbul Büyükşehir Belediye karşılaşmasının henüz başlarında Emre topu yıldızlara güvenip çakmıştı kalecinin uzanamayacağı köşeye.
Genç oyuncu topu şöyle bir dürtmüş göz ucuyla yokladığı kalenin doksanına yazılmıştı.
Takımın öteki cevvali Engin 'ufaklığın' alnını öpüyordu attığı güzel golün ardından. Golden sonra 'ağabeyleri' sevgi yumağı oluşturdular etrafında Emre'nin.
Engin'in alnına kondurduğu öpücük ne kadar 'iyi ise" Emre'nin yüreğinin üzerine iki eliyle yaptığı kalp işareti o kadar 'anlamlı'ydı. Yürek işi değil mi futbol? Sevgi işi! Formanın üzerindeki ambleme kondurduğun öpücük gibi bir şey değil mi sevgi dediğin?
Ortam gerildikçe futbolun doğasına ilişkin sözcükleri geri çeker olduk. Oysa ne çok özlemişiz gökyüzüne tereddütsüz bakmayı. Bütün şüphelerin, bütün söylentilerin üzerinden gelip geçti Emre'nin golü; karanlıkta bir yıldız gibi kayarak…

TERİM ATILIMI
Galatasaray yıllar öncesinin Terim atılımıyla yaşadığı yola girmiş görünüyor. Bir anda Servet ve Gökhan'dan vazgeçip Semih'i üretmek, diğer yandan gol yollarında büyük bir dış transferi kenara çekip Emre'yi hazneye sürmek bir cesaret başka türlü bir 'dünya / futbol algısına' denk düşüyor herhalde.
Maçın hemen ardından açıklama yapmıştı Fatih Terim: "Ben formayı ondan almamak için direndim. O ise vermemek için direniyor şimdi. Maç içinde ayağının çektiğini söyleyip çıkmak istedi; bitirmesini söyledim.
Dilerim sinyali almıştır!
Emre, sinyali(!) almış olmalı ki 'bitirdi' maçı.
Bu ve benzeri daha birçok gerekçeyle futbolun gökyüzünde henüz yeni parlamaya başlayan 'sahalarda görmek istediğimiz' türden hareketler için besleyelim futbolu.
Son söz iki 'yeni yıldız' için...
Bazı gazetelerde aldıkları paralar, otomobillerinin markası gibi maddi kazanımlarının hesabı yapılmış. Oysa Semih de Emre de 'gizli gizli iç çektiğimiz'dir futbol adına. Ve bilin ki bir iççekişin hesabı yapılmaz. Daha mı az alsınlar, hayır. Daha mı çok, hayır. Futbol oynasınlar bu yeter.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor