10 Şubat 2010 | Çarşamba

Kim düşer?

Süper Lig'de ikinci yarının ilk üç haftası geride kaldı. Yavaş yavaş ince hesaplar yapılmaya başlanıyor. Çünkü ikinci yarıda oynanan her maç kader niteliği taşır. Şampiyonluk yarışını bir kenara bırakıp, ligin altına bakalım. Futbol Federasyonu tarafından Ankaraspor'un küme düşürülmesinin ardından bu sene, iki takım Süper Lig'e veda edecek. Oynadığı 20 maç sonrası 7 puan toplayan ve en yakın rakibi Manisaspor'un 12 puan gerisinde kalan Denizlispor alttaki yarışın en zayıf halkası olarak görünüyor. O halde ligden bir takım daha düşecek. Üçüncü takım olmaya 5 ekip aday. 12. sırada bulunan Kasımpaşa 21 puana sahip. Onun üzerindeki Gaziantepspor topladığı 27 puanla karmaşadan sıyrılmış gibi duruyor.

Manisa potaya girdi
12. sırada bulunan Kasımpaşa'nın 21, 16. sırada bulunan Manisaspor'un ise 19 puanı olduğunu düşünürsek, yarışın ne kadar hassas dengeler içinde gelişeceği açık. Bu hafta Trabzonspor'a yenilerek ligin başından bu yana ilk kez düşme potası içine giren Manisaspor'un morali bozuldu. Ege takımı, bu hafta bir zorlu sınava daha çıkacak ve lider F.Bahçe ile oynayacak. Sahasında Denizli'yi yenerek final niteliği taşıyan maçlardan birini üç puanla kapatan Sivasspor hem rakibini dibe itmiş oldu hem de haftalar sonra 15. sıraya çıktı. Ancak Yiğido'nun bu hafta da işi zor olacak ve kendisi gibi ligde kalma mücadelesi veren Diyarbakırspor ile deplasmanda oynayacak. Diyarbakırspor için ise müthiş bir 4 hafta başlıyor. Yeşil-kırmızılılar, bu periyotta alacakları sonuçlarla ya avantaj yakalayacaklar ya da işi arapsaçına çevirecekler. Diyar'ın rakipleri, sırasıyla Sivasspor, Denizlispor, Manisaspor ve Bursaspor olacak. Sadece Manisa ile deplasmanda oynayacak olan Diyarbakır, iç saha avantajını iyi kullanırsa, güzel bir kazanç elde edebilir. Manisaspor'un üç haftalık maç periyodu da oldukça keskin. Ege takımı F.Bahçe'yi konuk ettikten sonra Sivasspor deplasmanına çıkacak. İç sahada oynayacağı Diyarbakırspor maçı yine alt sıraların kaderini belli edecek önemde bir kapışma olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor