14 Eylül 2011 | Çarşamba

Kalpler kırık tribünler boş

Karmaşık ve yorucu geçen futbolsuz günlerden sonra Süper Lig'in başlaması belki içimizde heyecan kıvılcımları oluşturdu ama daha ilk haftadan tribünlerde gördüğümüz yalnızlık aslında insanların içindeki duyguların dışa yansımasıydı... Şike, teşvik, para, yalan dolan derken hayatımıza renk katan bu güzel oyunu biz kirletmiş olduk. Bunun sonucunda da insanlar, daha ilk hafta olmasına rağmen Süper Lig'de maçlara bile gitmek istemediler...

Tribün yok oluyor
Bursa'da
tribünler boştu. Yöneticiler bile bu duruma sitem etti. Olimpiyat Stadı'nda yalnızlık vardı. Yeni G.Saray, taraftarını Halkalı'ya çekememişti. Manisa'da, Trabzonspor'un maçında da durum farklı değildi. Ajanslar, "Maça ilgi az" diye bilgi geçiyordu. Fenerbahçe zaten yalnızlığa mahkum edilmişti. Ve diğer Anadolu şehirlerinde de futbola ilgi yoktu. Seyirci az, tribünler ürkekti...
Bilmem farkında mısınız 'disiplin' adına taraftarlara o kadar sert tedbirler konuyor ki, futbolun güzelliklerinden biri olan 'tribün' artık anılarda kalıyor. İnsanlar kurallarla dolu bir oyunun içinde robotlaştırılıyor. "Zaman her şeyin ilacı" derler, Umuyorum şikenin futbolumuza açtığı derin yaralar çabuk kapanır ve insanlar daha iştahlı ve mutlu bir şekilde tribüne koşup, takımını destekler.

Büyükler kötü başladı
Süper Lig
'in ilk haftasında oluşan ilginç istatistikler ise şöyleydi: 1987-88 sezonuyla birlikte galibiyete 3 puan verilen Spor Toto Süper Lig'de '4 büyükler' olarak tabir edilen F.Bahçe, G.Saray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un toplamda en az gol attığı 1. hafta, bu sezon yaşandı. Galatasaray'ın gol atamadığı haftada F.Bahçe, Trabzonspor ve Beşiktaş 1'er gole imza attı ve dört takım toplamda 3 golde kaldı. Bu da açıkça gösteriyordu ki, büyükler lige formda giremedi. Lige hazırlık süresinin uzun olmasına rağmen futbol dışı olaylar özellikle takımların motivasyonunu olumsuz etkilemişti. 2011-12 sezonu ilk hafta maçları sonucunda en farklı galibiyeti alan Bursaspor lider oldu. Böylece yeşilbeyazlı takım 17 sezon sonra ilk haftayı lider olarak kapattı. Sezon öncesi şampiyon olan kadrosunu büyük ölçüde değiştiren ve yeni isimlerle yola çıkan Timsah ilk sınavında umut verdi. Süper Lig'in ilk haftasında takımlar toplam 23 gol atarken bu gollerin 4 tanesi serbest atıştan geldi. Eskişehirspor-Beşiktaş maçında Diego, Ankaragücü-Mersin İdman Yurdu maçında Serdar Özkan, Samsunspor-Gençlerbirliği maçında Azofeifa ve Bursa-Kayseri maçında Vederson serbest atıştan gol attan isimler oldular.
Eskişehir deplasmanında parlak kadrosuna rağmen umut vermeyen bir Beşiktaş vardı. Ancak ligde oynayan eski Beşiktaşlıoyuncular Nobre, Serdar Özkan, Michael Fink, Ali Tandoğan, Uğur İnceman ve Burak Yılmaz şu an forma giydikleri takımlarındaki başarılı performanslarıyla dikkat çekiyordu. Süper Lig'in ikinci haftasında ise heyecanın daha da yükseleceği kesin.
Büyük eleştiri alan iki takımdan Galatasaray sahasında Samsunspor ile oynarken, Beşiktaş Fiyapı İnönü Stadı'nda Ankaragücü'nü konuk edecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor