07 Aralık 2009 | Pazartesi

İkinci yarıya evet...

Erken affın Eskişehir'i geçen kadroya etkisi 2 isimle sınırlı kalmıştı. Ceyhun-Giray ikilisinden göbeği devralan Song-Egemen klasiği biraz tedirgin başladı maça. Araya adam kaçırmalar, ayağına hakim olmayan kaleciye aşırı geri pas izledik ilk bölümde. Sağda da Ömer, Aydın'ın gayreti ve çabukluğu karşısında zorlanıyordu.

Tek forvetle oynuyorsanız santrforun yanına sürpriz isimler sokacaksınız orta sahadan. Geçen hafta Serkan'ın ortasında bunu Selçuk yapmıştı, bu kez daha yalnız kalacağını gören Umut benzer bir pozisyonu var edip sonlandırırken tam not aldı.

4-4-1-1 elbette çok dengeli bir şablon. Ancak, Serkan ve Gabriç'in klasik çizgi adamı gibi oynamasına Alanzinho'nun serbest stili eklenince orta saha 2'ye düşüyor pratikte ve fizikte. İki haftadır orta yuvarlak bölgesi açık Bordo-Mavililerde. Selçuk geçen haftanın, Colman da sezon ortalamasının altında kalınca gözü rahatsız eden bir oyun çıkardı evsahibi takım uzun süre.

Güneş 35. dakikada formatı değiştirdi. Gabriç sağ çizgiye geçip Serkan göbeğe yaklaşınca orta saha rahatladı. İkinci yarıya gerçek futbol oynayarak başladı Bordo-Mavililer. Soldan akmaya başlayan Alan'a Colman ve Umut eşlik edebilse skor erken artacaktı.

Güneş'in iki değişikliği sonrası süren düzen, tek forvet ve iki kanat anlayışına en azından şimdilik sadık kalınacağını düşündürdü. Alanzinho çıkışını sürdürür, Egemen düzelir veya yedeklenir, kaleci sorunu da çözülürse zevk veren, sevindiren bir Trabzon izleyebiliriz bundan sonra.
Misafir takım için de bir şey söylemek isterdik ya, her boyutta yaşanan bunca değişimden sonra değme Ankaragücü uzmanı bile zor analiz yapar bu takım için artık. Ancak bu kadar ofsayta düşerek kendi hücum şansını azaltan başka takım görmedik şimdiye kadar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor