31 Ocak 2010 | Pazar

İlk yarı yetti

Dün Trabzonspor kazansa da kaybetse de fark etmezdi. İyi top oynadı bordo- mavililer. Sürekli yer değiştirip arayış içinde olan, aldığı her topu diklemesine oynamaya çalışan bir takım vardı sahada. Çok pas, çok şut, bol pozisyon. Gökhan gününde ve şanslı olmasa ilk yarıda fark gelirdi. Engin iki golle büyük iş yaparken, Alanzinho atak organizasyonunda en etkin performansını sergiledi. Tek zayıf halka Colman'dı. Ev sahibinin etkili olabildiği 5 dakikalık sürede onun çıkarken kaptırdığı top Egemen'in bildik laubaliliği ve Onur'un deneyimsizliği ile basit bir gol oldu.

Sorunlar da görüldü

Diyarbakır'ın deneyimli oyuncuları olsa da kadronun yeteneği ve kapasitesi sınırlı. Maddi sıkıntının dayattığı oyuncu döngüsü istikrara engel. Anti-Futbol anlayışından biraz taviz vermişe benzeyen Ziya hocanın Tazemeta ve Djite'nin arasına Adnan'ı sürpriz olarak sokmaya çalıştığı nadir atakları ve orta sahada Barış'ın direnci olumlu yanlarıydı. Doğan'ın 2 değişikliği ev sahibine bir 2.yarı hamlesi getirmedi. Topla oynayan yine konuk ekipti ancak pozisyon zenginliği yoktu. Rölantide giden oyun, birkaç tatsızlığın yükselttiği tansiyonla ilk yarıdaki güzelliğinden uzaklaşırken, 65'te Erhan'ın kaçırdığı gol kırılma anı olarak kayıtlara geçti. Trabzon savunma ağırlıklı yedeklerle idare etti. Trabzon seriyi sürdürürken dirençli olumsuzlukları var. Şık oyunun ikinci yarıda solması, stoperlerin topu oyuna sokma özrü, sol bek sorunu. Güneş, ilkini zamanla hafifletebilir; ama diğer ikisini çözmesi sürpriz olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor