16 Şubat 2010 | Salı

Müthiş mücadele

Haftanın maçında tempo, heyecan, tribünlerin katılımı beklentileri karşıladı. Bursa iyi başladı, 7 dakika yüklendi, sonra bir 7 de Trabzon topa hakim oldu. Yarım saat böyle periyodik geçti. Ancak 30'dan sonra oyuna hakim olan ev sahibiydi. Trabzon, Bursa'nın kanatlara perşembe akşamki gibi etkili inmesini önlemek için erken tedbir faullerine ağırlık verirken, duran toplarda rakibi karşılamakta yetersizdi. Aynı sorunu diğer taraf da nadiren yaşadı. Aslında Bursa'nın muhteşem sağ kanadı Volkan'ın yokluğunda öksüzdü. Sağlam, Turgay'ı sağa çekince, onun kaleye yakın darbeli matkap etkisinden mahrum kaldı. Bursa da Serkan'ın sağ kanat bindirmelerine önlem almıştı. Trabzon oradan yine çok geldi ama rakibini açık düşüremedi. Bu kanatta Song atağa çıkmaktan hiç yorulmadı; geri dönerken destekçisinin çok olması pek savunma zaafı yaratmadı. Ancak solda Cale, önündekilerden aynı yardımı düzenli alamayınca, Ali'nin gayretiyle Bursa yine buradan etkili oldu.

Umut yalnız kaldı
Hafta sonu Antep, Denizli ve biraz da Manisa gösterdi ki, savunmadan serinkanlı ve ayağa topla çıkan takım baskı yemiyor, kazanmaya yakın oluyor. Bordo-mavililerin bu tipik sorunu yine sahnedeydi. Colman ve Selçuk'un da yetersiz kalması Trabzon'u oyunu kendi yarı alanında kabul etmeye zorladı. Konuk ekibin önemli bir eksiği de Umut'un yanına ekstra adam gönderememesiydi. İnsanüstü efor sarf eden Umut ise gole kadar son vuruşlarda etkisizdi. Bursa ikinci yarı ısrarla sol kanadı kullandı. Orta blok yorulurken Song yalnızlaşıyor, tehlike sinyalleri geliyordu. Ceyhun'la nefes almaya çalışan Trabzon, Cale ve Onur'un pozisyon hatasıyla geri düştü. Sonra baskı kurup puanı kurtardı. Trabzon iyi yolda. Ancak sistem oturtmaya çalışırken takımı hedef baskısına döndürmek Güneş'in işini zorlaştırıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor