04 Mayıs 2010 | Salı

Göstergeler

Kupa finaline çeyrek kala göstergeler Trabzonspor aleyhine, işaretler pek iyi değil. Güneş ile yeni yıla ışıltılı bir giriş yapan takım gitmiş, yerine Ersun Yanal'ın Sivas'taki, Hugo Broos'un her yandaki ekibi gelmiş gibi... Şenol hoca ile kendine gelen ve yenilgi kabul etmeyen o takım için tipik bir "teknik adam değişikliği sonrası iyilik hali" demek mümkün değil elbette. Ancak eloğlunun ağzını kapaması için de bazı şeylerin yeniden kanıtlanması şart.
Son dört maçtır gol atamayan Trabzonspor, son sekiz maçtır gol yemeyen Fenerbahçe ile beraberliğe kapalı bir maç oynayacak.
İstatistik ve mantık ölçülerinde favori elbette Fenerbahçe. Sarı-lacivertlilerin yükselen form grafiği de belirgin. Özellikle Volkan, Lugano, Selçuk, Emre ve Alex büyük katkıda bulunuyorlar. Trabzonspor'un ise kaleci Onur dışında formda oyuncusu yok gibi. Bir de Egemen son Ankaragücü maçında çok sağlam duruş sergiledi, o kadar.
Yaklaşık 2 aylık müthiş bir form yakalayan Serkan Balcı'da bile belirgin düşüş var.
Trabzon'un bir şansı, rakibinin Ankara deplasmanı öncesinde zihin olarak rahat olmaması.
Bir de bordo-mavili oyuncular gerçekten kupaya konsantre olup ligi boşlamışlarsa, farklı bir performans izleyebiliriz. Her şeye rağmen, Güneş'in işi sıkı tutacağını ve takımını iyi motive edeceğini düşünenler az değil. Lâkin Güneş'in sağ bek arayışındaki sıkıntılar ve sol bekteki sancılar da çok bunaltıcı.

Federasyona bir öneri
Final yaklaşırken TFF'nin bazı farklı yönlerine daha tanık olduk. Meselâ, maç saatindeki kafiye dikkat çekici: "on beş kırk beş."
Aslında tam da kafiye değil, "redif" denir böyle uyaklara. Redifçi federasyonun satışa çıkardığı maç biletlerine saat yazamaması ise "sürprize açık" yanını yansıtıyor elbette.
Bazıları biletlerin o haline bakıp işin referanduma gideceğini bile sanmış önce...
Maçın oynanacağı saatte hava sıcaklığının 30 dereceye yakın olması bekleniyor. Protokol tribünü zorlanacak demektir, kravat zorunlu olursa. Sahadaki oyuncuları düşünen yok zaten, onlar siyaset kurbanı, futbol gazileri.
Bence TFF kendini geliştirmeye devam etsin, seneye finali sadece sıcaklık değil nem olarak da dört dörtlük bir yere taşısın. Hem seneye Dünya Kupası da olmadığı için final haziran ayına sarkıtılabilir. Benim önerim iki kat nem oranına sahip Antalya. Tarih 1 Haziran, saat öğlenin 1'i. Seviyoruz bu TFF'yi…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor