25 Mayıs 2010 | Salı

En zor dönem

Lig bitti, Trabzonspor için en zor dönem başladı.
Transfer sezonu ya da kuruma özel adıyla: "Geleneksel Çuvallama Dönemi."
Trabzonspor tarihinde özellikle yabancı kontenjanı açısından yaşanan transfer yanlışları önemli yer tutuyor. Bu yanlışlar herhangi bir yönetime ya da devre özel değil. Herkes benzer hatalar yapıyor. Bakalım bu kez neler olacak?
Bu defa Trabzonspor yetkilileri her zamankinden daha zor durumda. Zira, Bursa'nın şampiyonluğu Trabzonspor cephesinde beklentileri yükseltti. Güneş'in gelmesinden sonra bazı maçlarda ortaya konan güzel oyun, kupa finalindeki görkemli performans ve büyük maçlardan yenilgisiz çıkma düşünün gerçekleşmesi çok farklı bir hava yarattı. Şimdi çok kişi, birkaç takviye ile şampiyonluğun geleceğini düşünüyor.
Lâkin iyi etüt edilirse durumun sıkıntılı olacağını görmek mümkün. Bursaspor mütevazı bir kadro ile şampiyon oldu. Ancak o kadroya diğer 4 kulüpten birinin forması giydirilseydi aynı başarı gelmeyebilirdi. Baskı olmadan sadece destekle ve sessiz sedasız hedefe ulaştılar, ki diğer dördünde bunu bulmak mümkün değil.

Güneş'in hata şansı yok
Trabzonspor'un mevcut kadrosunun ciddi eksikleri var. Kupa finalinde sergilenen oyuna kanmamak lazım. Lig şampiyonluğu 34 maçın en az 25'inde iyi oynayan futbolcu sayınızın yüksek olmasını gerektiriyor. Trabzon'da ise her maç aynı performansı sergileyecek oyuncu sayısı yetersiz.
Sadece Onur ve Serkan istikrar gösteriyor.
Biraz da Egemen. Mutlaka ikisi birden iyi oynamalı dediğimiz Selçuk ve Colman çok istikrarsız.
Alanzinho, Engin öyle. Şenol Güneş açısından en zor dönemdeyiz.
Bu deneyimine ve dünya kültürüne rağmen yine transfer konusunda kararsız kalırsa kötü. Nokta transfer açısından hiç değilse 2/3'lük bir isabet sağlayamazsa fena. Gün sorumluluk alma günü. Uzun boylu ve topu oyuna iyi sokabilen bir kesici, iyi bir sol kanat savunucusu, Ceyhun gibi fizikli ve ondan daha yetenekli bir orta saha alternatifi ve mutlaka gol vuruşu olan ancak çıtkırıldım olmayan bir santrfor lazım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor