10 Haziran 2010 | Perşembe

Transfer ayrıntıdır

Ruhen hiç bitmeyen transfer dönemi resmen de başladı. Aday çok, dedikodu çok ama inanın bende hiç merak yok. Teknik patron kimleri önerir, yönetim hangilerini alır, hepsi ayrıntıdır benim gözümde. Zira, 26 yıldır alınan hiçbir oyuncu şampiyon yapamadı Trabzonspor'u. O alınmadı diye şampiyonluk kaçtı, denilenlerin çoğunun nerede olduğu da meçhul...
Oysa Trabzonspor somut şekilde burada.
Sürekli geliştirilmesi, çağa uyumunun sağlanması, örnekliğinin sürdürülmesi gerekli bir kurum olarak gözler önünde. Şenol hocanın da yönetimin de asıl bu konuda daha neler yapabileceğini merak ediyorum ben. Gerçek başarıyı ve muhtemelen yeni lig şampiyonluklarını getirecek şey de bunlar aslında. Şenol Güneş'in hafta içi açıklamaları transferden ziyade yapılanmayla ilgiliydi zaten.
İçinde belirgin bir yenilik yoktu, Suat hoca ile Özkan hocanın bilinen danışmanlıklarınaydı ağırlıklı vurgu.
Ancak derindeki mesaj, tarzdaki yenilik önemliydi. Herkesin transfer beklediği zamanda kurumun yapılaşmasını anlattı Güneş.
Bazen bakıyorum da, bu sefer cidden iyi işler olacak galiba demekten alamıyorum kendimi.

Herkesin merakı farklı

Aksayan
veya aksayabilecek mevkilere takviye derseniz, ben haftalar önce vermiştim raporumu! Uzun boylu ve topu oyuna iyi sokabilen bir stoper, iyi bir sol kanat savunucusu, Ceyhun gibi fizikli ama ondan daha yetenekli bir orta saha alternatifi ve net gol vuruşu olan bir santrfor.
Bu konuda çalışmalar devam ediyor, Şenol hoca ile Hayrettin bey rahat görünüyor.
Belki de bu sefer başarırlar.
Lâkin, illâ isim denirse, şunları çok merak ediyorum: Onur müthiş çıkışını 'kalıcı büyük kaleci' mertebesine taşıyabilecek mi? Giray son Fenerbahçe maçındaki performansını genele yayabilecek mi? Takımda kalırsa Cale, Güneş ile geçireceği bir sezon başı hazırlığından ne kadar fayda görecek?
Selçuk gerçekten milli orta saha oyuncusu vasfına kavuşacak mı? Tayfun nasıl geri dönecek? Yattara büyük bir yıldız olabilecek mi?
Herkesin merakı farklı işte. Transferden çok, estetik bir takım oyununda uzun soluk benim sorumun hem öznesi hem nesnesi.
Yoksa, transfer hakikaten ayrıntı…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor