14 Temmuz 2010 | Çarşamba

Körlük

En iyi Trabzonsporlu, kendini en fazla geliştirmiş Trabzonsporlu'dur. Kitap okumak ise insanın kendini geliştirebilmesinin en keyifli, en ucuz yoludur." felsefesiyle yola çıkan Kitap Kurdu yarışmasının ikincisi açıldı bu yaz. 6t1s.org sitesi tarafından 1-12 ile 13-18 yaş gruplarında düzenlenen yarışma çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçlıyor.
Geçen yıl, ilk yarışmanın ödül töreninde bulunma mutluluğuna erişmiştim. Birbirinden tatlı çocuklarımıza Trabzonspor forması, Trabzonspor dergisi ve kitap çekleri verilmişti. Tüm takımların minik ve genç taraftarlarına açık olan yarışmaya bu yıl katılım biraz düşük gidiyor.
Bir yandan üzülüyorum, diğer yandan da Trabzonspor taraftarı kitap okumaktan, çok kitap yazmaya meraklı diye kendimi avutuyorum.
Malumunuz, hakkında birim zamanda en çok kitap yazılan kulübümüz Trabzonspor'dur. İlkbaharda çıkan "Kuzeyli Yazılar: Bordo-Mavi Sevdaluk" kitabına çok yakında BordoMavi. net sitesinin, "Bize Her Yer Trabzon-2"si eklenecek.
Ancak bilmeliyiz ki, çocuklarımızın yazdığımız bu kitapları okumaları için genel bir okuma alışkanlığı şart. Okumazsak yazamayız, yapamayız, yaratamayız…

İçlerindeki ışık kör etti
Benim son okuduğum kitap uzun süredir başlayamadığım, ancak yazarının ölümünden sonra okuyabildiğim "Körlük". 1998 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi José Saramago'dan. Gençliğinde bir süre sağlık alanında da çalışan Portekizli yazar, salgın bir hastalık gibi tüm kente yayılan bir garip körlük vakasını anlatır bu politik eleştirisinde. "Kafalarının içinde öyle şiddetli bir ışık vardı ki onları kör etmişti" der Saramago.
Takımlarına büyük bir aşkla bağlı bazı taraftarların ya da kendini çok donanımlı sanan kimi yöneticilerin durumunu anlatır sanki. Üstadın adaşı, tam adıyla José Mário dos Santos Mourinho Félix ise Portekiz'in yetiştirdiği en büyük futbol dehasıdır. Portekiz'de Porto ve Benfica, İngiltere'de Chelsea ve İtalya'da İnter ile lig şampiyonlukları yaşamış, son olarak da Şampiyonlar Ligi'ni kazanmış olan Mourinho, 2 kez de Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu tarafından dünyanın en iyi teknik direktörü seçilmiştir.

Transfer ayrıntıdır
Mourinho'nun sadece taktik anlayışı değil, felsefesini yansıttığı sözleri
de zirveye layıktır.

Chelsea başkanı Abramovich için sarf ettiği "Eğer bana takımı çalıştırma konusunda yardım etseydi, ligin dibine vururduk. Ve eğer ben ona mali işlerinde yardım etmeye kalksaydım, çoktan iflas etmiş olurduk" ifadesi meselâ.
Trabzonspor'a dönelim biz. Portekiz'in Benfica kulübünden bonservis bedelinde indirim istediği Makukula için "Bu transferde ısrarcı olmamızın en büyük nedeni hocamızın bu oyuncuyu çok istemesi" diyen başkan Şener aslında hâlâ Teofilo transferinin ezikliği içinde olduğunu gösteriyor, topu bu kez tümden hocaya atıyor.
Aslında belki de doğruyu yapıyor; camia da Güneş çapında, çok sağlam felsefeye sahip bir futbol adamından artık isabetli transfer konusunda numunelik bir sorumluluk bekliyor. Temel doğruyu unutmadan elbette: Transfer ayrıntıdır. Esas olan ciddi kurum ve iyi takım olabilmektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor