30 Ağustos 2010 | Pazartesi

Bulut, yağmur, güneş

Mayısın, çoğuyla haziranın başı sağanak yağmurlarla geçince, bilim adamları "küresel ısınma" derlerken dilleri mi sürçtü acaba, asıl olan"küresel ıslanma" olsa gerek demiştim kendi kendime. Sonradan, mübarek günlere denk gelen ağustos sıcaklarını görünce"ısınma" hadisesine iman etmiştim.
Perşembe akşamı Trabzon'da delinen gökle gelen küresel olmasa da "yöresel ıslanma", turu Britanya'ya taşıyan etkenlerden biriydi aslında.
Bu ülkenin herhangi bir takımını o hava ve saha şartlarında yerle yeksan edebilecek bordo-mavili takımın gücü daha kuvvetli ve sabırlı olan yetmedi. Sadece futbolun değil yağmurun da Karadeniz'den bile daha anavatanı sayılacak Ada'ya mutlu döndü, sıkıntılı gelen Liverpool.
Yağmurla gelen bir artı değer yoktu Trabzon'a ya, giden de neredeyse sadece tur olmayacaktı.
Kırk yıldır bu kurumu takip ederim, maçtan hemen önce izlediğimiz "Umut Bulut" hadisesi kadar tuhaf şeyi az gördü gözlerim. Öyle bulutun böyle yağmuru olacağını kırk yıllık gözlemim üzerine bir kırk yıl da düşünsem tahmin edemezdim doğrusu. Bir takım kaptanının böyle bir maç arifesinde arkadaşlarını terk etmesi yakışıksız kaçtı maalesef. Ancak daha kötüsü, bu olumsuzluğun onunla sınırlı kalmaması, menajerlerin kamp içine nüfuz etmesine izin veren bir yönetim zaafiyetine dönüşmesiydi. Allah, bu yönetimi de, Trabzonspor'u da kurtarma olasılığı olan tek kişiye, Şenol Güneş'e sabır versin.

Güzellikler yarım kalıyor
Oysa yönetim 34 yıl aradan sonraki Liverpool randevusuna gayet iyi hazırlanmıştı. 1-0'lık maçın oyuncuları nostaljik formaları ile toplanmış, maça özel ürünlerle bir şıklık yaratılmıştı. Ama konumuz Trabzonspor işte. Güzelliklerin hep yarım kaldığı camia... 1976'nın 11'inde Trabzonlu olmayan sadece 2 oyuncu vardı. Perşembe akşamı 14 oyuncu arasında ise hiç Trabzonlu yoktu.
Bu elbette bir sorundur. Daha büyük sorun ise bu yöresel oyuncu yetersizliğine, yıllardır görev alan hiçbir yönetici veya eğiticinin çözümbulamaması, olayın neredeyse bir bankamatik memuru pratiğine dönüşmesidir.
Trabzonspor "Bulut" muhalefetine ve Liverpool sırılsıklamlığına rağmen ligde çok zorlanacak bir takım değildir.Güneş'in çocukları Antalya'nın gün batımı sonrası nemli ılımanlığından 3 puan çıkarır muhtemelen. Bakarsınız, ilaç niyetine bir de Trabzon kökenli isim girer oyuna. Ve her şeyin sonunda, Trabzonlu'suz kadroyla bir şampiyonluk yakalarsa bu yönetim, bir tarih de onlar yazar.
Sonuçta herkes neticeye bakar...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor