24 Eylül 2010 | Cuma

Madde madde

Hacısalihoğlu'nun istifası ve Manisa bozgunu, her şeyin bal börek olduğu Trabzonspor'u bir anda çetrefilli bir tartışma konusu haline dönüştürdü. Görüş çok. İşte madde madde benim genel ve Trabzon'a özel teknik düşüncelerim:
Şenol Güneş'in peş peşe gelen olaylar sonrasında demoralize olması mutlaka takıma yansımıştır.
• "İstifa takımı etkilemez" diyenlerin tarih ve dinamik alanlarını yeniden incelemesi gerekir.
İstifadan sonra deneyim sahibi kime "İnşallah takıma yansımaz" desem "Mümkün mü?" cevabını almıştım. Korkulan da oldu.
6-1'lik galibiyeti rakibin yetersizliğine bağlamak için elde pek veri yok. O Sivas Galatasaray'ı yenmiş, Bursa'ya ise hak etmeden yenilmişti. Trabzon o maç süper oynadı ve kazandı.
• Manisa iyi futbol oynamadı. Ancak Karaman motivasyonu direnç verdi. İstifa depremine rağmen, Hakan Kutlu'nun Manisa'sı olsa maç yine farklı biterdi.

Manisa maçı 4-5 olurdu
4'lü forvet riskli; ancak önemli olan bu 4'lünün takım oyununa uyumu. Jaja, Trabzonspor'un futbol felsefesinden henüz habersiz.
Başkan ve arkadaşının transferi olması nedeniyle zorunlu olarak 11'e dahil ediliyor gibi.
• "Kazanan takım bozulmaz" yanlış bir ifadedir.
Kaybeden takım zaten kendiliğindenbozulur, darmadağın olur. En iyi hoca, kazanan takımı da gereksinimlere göre revize edendir.
• Sık uçan ve hiç uçak kaçırmadığını söyleyen bir kişi havaalanına çok erken gidiyor, ömrünün toplam birkaç ayını boşa harcıyor demektir.
Üç değişiklik hakkını erken kullanıp kariyeri boyunca sakatlanma nedeniyle takımı hiç eksik kalmamış bir hoca oyuncu değişikliğinde hep geç kalıyor demektir.
• Sadece Türkiye'de değil, dünyada da hocalar kurduğu 11'i uzun süre değiştirmez. Oysa "deha hoca" takımın performansını ve sistemin işleyişini en geç 25-30 dakikada anlamalı, gerekli değişiklikleri yapmalıdır. Üstelik bunu, takımı önde iken de düşünmelidir. Manisa maçı 1-0 iken 2 oyuncu değişikliği yapmak gerekirdi. Bunu geçen yıl Broos, Kayseri maçında yaptı ve dramatik bir yanıt aldı. 30. dakikada Jaja ve Umut çıkıp Barış ve Ceyhun girseydi Manisa maçı da 4-5 olurdu.

Jaja yanlış transfer
•Trabzon bugüne kadar kazandığı 3 maçı da 5'er dakika arayla bulduğu 2'şer golle domine ederek aldı. Teo'nun kaçırdığı gol bu bağlamda belirleyici kabul edilebilir.
• Jaja ve Alanzinho tipinde oyunculara güvenmek doğru değil. Devamlılığı olmayan oyuncular. Jaja iyi oyuncu ama ne et ne balık.
Kumaşı iyi ancak doğru transfer değil.
• Yattara, bu ikisinden iyi olsa da güvenilir bir silah değil. En kritik anlarda tutukluk yapma istatistiği çok yüksek.
• Colman-Selçuk ikilisinin aynı anda iyi oynaması Trabzon için şart. Colman yine arıza yaptı. Orta sahaya mutlaka alternatif gerekli.
Sol bek sorunu sürüyor. Ferhat yeterli değil.
Cale'nin kumaşı iyi, ama Güneş'le bir çıkış yakalayamaması düşündürücü. Bu konu mutlaka çözülmeli. Ancak yenilen 2 golde atağın diğer kanattan gelmesine ne diyeceğiz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor