28 Eylül 2010 | Salı

Krizsever Trabzon

Normal koşullar altında, Kayseri deplasmanından alınan 1 puan, bu lig için doğal kazanım sayılır. Cangele'siz Kayseri'yi bulmuşken elbette 3 puan daha yakın gibi görünür; ama Kayseri nihayetinde bir takım oyunu aygıtıdır. Moralsiz Trabzon'un oradan, daha üstün oynadığı bir maçtan puanla dönmesi çok eleştirilecek bir şey değildir.
Ligin ilk 6 haftası için tek anormal sonuç Manisa yenilgisidir bordo-mavililer için. Hesapları bozan, hevesleri kıran bir tek odur. Yapılacak iş ise Beşiktaş maçı ile lige yeniden ağırlık koymaktır.
Şu son 2 haftalık dönemde Trabzonspor sahada puan ve sıralamada yer kaybederken bizlerin 40 yıllık deneyimini de yalanlamamış oldu. Hayrettin Hacısalihoğlu'nun iyi ya da kötü, başarılı ya da başarısız bir yönetici olmasından bağımsız şekilde, istifa krizinin saha sonuçlarına yansıyacağının tedirginliğini içimizde hissederek ifade etmiştik. Diğer görüşlere de saygımız vardı, hepsi muhteremdi, ancak ne yazık ki daha önce tecrübe edilenler muteber olabildi. Şenol Güneş elbette Hayrettin beyin teknik adamı değildi; ama onun istifası Güneş'i fazlasıyla etkiledi. Bunu sadece maçlara odaklanma sorunu ile değil, geçen hafta yaptığı basın toplantısındaki bazı ifade kaçakları da çok açık gösterdi.

Problem çözme geleneği var

Kaçınılmazdır, öğrencileri onu saran negatif psikolojik halden etkilenmişlerdir.
Trabzonspor ilginç bir kurumdur, kendine özel bir camiası vardır. Beklenmedik anlarda, bazen de her şey çok iyi giderken, hiçbir dış etki gerekmeden krize girme becerisine sahiptir. Ancak, krizlerden çıkma yeteneği de yabana atılır cinsten değildir. Zira, krize alışıktır ve bu sık krizlerle, bir problem çözme geleneği yaratmıştır.
En uzun saha serilerini, ağır yenilgiler, derin darbeler sonrasında sergilemeye meraklıdır.
Yani, krize girdiği gibi çıkmasını da bilir. Bu nedenle sanıyorum ki Trabzonspor, bu haftaki Beşiktaş maçı ile iyi futbol oynama ve beğeni toplama boyutuna geri dönecektir.
Bu takım, hâlâ son Türkiye Kupası ve Süper Kupa şampiyonudur.
Lig lideri, 6 haftada kalesinde sadece tek gol gören son lig şampiyonunu da henüz 50 gün önce 3-0 yenmiştir. Oyun disiplinine sadakat, mesleki sorumluluk, yaptığı işten haz alma, kazanma arzusu ve orta saha direnci parametrelerinde birer parça geri dönüş sağlanabilirse, pazar akşamı Avni Aker'de üst düzey bir oyun izleme şansımız olacaktır.
Trabzonspor ilginç kurumdur, farklı takımdır.
Bazen şaşırtabilir; ancak deneyimleri -iyi ya da kötü anlamda- fazla yanıltmaz. Bu marka, bu krizden girdiği hızla çıkar...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor