06 Ekim 2010 | Çarşamba

O kafa...

Beşiktaş maçı öncesi yayıncı kuruluşun yorumcusu Ogün Temizkanoğlu'nu dinliyoruz. Güneş'in stoperde Mustafa'ya görev vererek çok riskli bir karar aldığını, Ceyhun Gülselam'ın oynamasının daha doğru olduğunu söylüyor. Hayret ediyoruz.
Trabzonspor'da yetişip bu takımda kaptanlık yapmış, üstelik Mustafa'nın yerinde görev almış bir futbolcumuzun sözleri bunlar. Yaklaşık 20 yıl öncesine dönüyoruz. Urbain Braems, bir Zeytinburnu deplasmanında savunmada genç Ogün'e güvenmiyor ve gol şansı en yüksek oyuncusu K.Hamdi'yi oraya kaydırıyor.
Golsüz biten maç Trabzonspor'un lider olmasını engelliyor.
Hadi Braems, iyi hoca olsa da Trabzonspor geleneğinden habersizdi. Ogün bunları nasıl unutabilir ki? Trabzonspor geleneği, her sakat ve cezalı durumunda genç bir stoper hediye eder Türk futboluna.
Elbette aradan uzun zaman geçti bunu yapmayalı, unutanlar olacaktır mutlaka. Sadece bu hatırlatma için bile Şenol hocaya teşekkür borçluyuz hepimiz.
Trabzonspor 7 hafta aradan sonra Kayseri'de yeniden bir Trabzonlu oyuncu sürebilmişti sahaya. Bu kez sayı ikiye çıktı, şükürler olsun. Mustafa, Şenol hocanın hep aklındaki bir isimdi, şimdi taraftarın gönlündeki resim oldu. Umarız, Trabzonspor geleneğine paralel bir yetenek sergiler uzun süre. Birkaç maçlık oyuncular o kadar umudunu kırdı ki camianın zira....

Yumlu'yla ilgili gerçekler
Yumlu'nun öyküsünü biraz araştırdık. Trabzon futbolunda ve kendi kariyerinde önemli bir odak olan İdmanocağı kulübüne danıştık.
1987 doğumlu oyuncu 1998'de Aydınlıspor'da futbola başladıktan sonra ertesi sene Trabzonspor altyapısına alınmış. Burada 4 yıl futbol oynadıktan sonra fiziksel gelişim sağlayamadığı gerekçesiyle serbest bırakılmış.
Sonraki 3 yıl İdmanocağı forması giyerken, 2006'nın A Gençler Türkiye Şampiyonu kadrosunda yer almış. Sonrasında özel bir protokolle Arsinspor'da profesyonel olmuş. İdmanocağı bundan sonraki transferinde bonservis bedelinin yarısını alacakmış.
Genç Mustafa kampa katıldıktan sonra o dönemki adı Değirmenderespor olan bugünkü 1461 Trabzonspor'a kiralanmış. 2007-
08 sezonunda tekrar Arsinspor'a dönüp bir yıl oynadıktan sonra 13.08.2008 tarihinde Trabzonspor'a transfer olmuş. İdmanocağı yöneticilerinin ifadesine göre, bu transferden Arsinspor parasını alırken İdmanocağı'nın payı ödenmemiş. Yapılan görüşmeler sonucunda transferden 9 ay sonra 5 adet çek alınarak sorun çözülmüş.

Sağlam kafalara ihtiyaç var

Ancak Trabzonspor'un İdmanocağı'na ödeme yapmamak için direndiği, "Futbolcunuzu geri alın" tepkisi verildiği iddiaları var.
Sonuçta eski İdmanocağı başkanı yeni Trabzonspor saymanının araya girmesiyle sulh olunmuş, Mustafa önce pilot takım Karadenizspor'a, 2 sezon sonra da Şenol hocanın isteğiyle Trabzonspor kadrsouna dahil edilmiş.
Yukarıdaki hikayeyi tek taraftan dinledik; eksikler, sapmalar olabilir. Dahası Mustafa'nın uzun dönem performansının ne olacağını da kestiremeyiz.
Ancak bilinen, yaşanan bir şey var. Trabzonspor, Trabzon ve Karadeniz futbol altyapısını kullanmayı başaramıyor.
Bu durum sadece oyuncu seçmeyle ilgili de değil, yerel kısır çekişmelerin, kişisel kaprislerin, sosyal beceriksizliklerin, kendini başkalarından akıllı sanmaların toplam sonucu.
Demem o ki, sadece Mustafa'nın Beşiktaş ağlarını sarsan kafası yetmez Trabzonspor efsanesinin geri dönmesine... Sağlam birçok kafaya daha ihtiyacı var bu camianın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor