21 Kasım 2010 | Pazar

Bayram bitti...

Bayram tatiline girmeden az zamanda çok iş başaran Trabzonspor için çok önemli bir dönemin ilk aşaması Eskişehir maçı. Lider olmak, geçen yılın şampiyonunu evinde devirmek, Milli Takım'a yeniden çok oyuncu vermek, hocasının karizmada zirve yapması... Bunların hepsi geride kaldı artık. Önemli olan bundan sonrası. Trabzonspor her gün üzerine koyarak gidiyor; bunu haftalar önce saptamıştık. Dört iddialı rakibi yenmek, herkesin yenildiği Kayseri'den de sağ salim dönmek az şey değil. Ancak oyuncuların her şeyin tam olduğunu, işin kolaylaştığını sanmaları büyük yanılgı olur.
Önce şunu ortaya koyalım: Güneş'in kazandığı ve Milli Takım'a gönderdiği Burak, Umut, Engin gibi oyuncular henüz milli takımın "aday" oyuncusu. Bir ışık saçtıkları kesin, ancak belirgin eksikleri var. Daha çok çalışmaları, uzun maratonda hiç vasatın altına düşmemeleri, belli haftalarda da parlamaları gerekiyor.

Övgüler amacını aştı

Sonra... Güneş'e yağan övgüler gözü kamaştıran bir ortam yarattı. Gazetelerde "Eski ve yeni yöneticiler Güneş'le bayramlaşmak için yarıştı" gibi ifadeler yer alıyor, ki olay amacını aşıyor demektir.
Bazıları da Şenol hocanın 10 yıl önceki fotoğrafı ile bugünkünü yan yana koyuyor.
Hangi akıl ve gözlem sahibi insanın saçı, başı, giyimi, havası bir dekat sürede gelişmemişse.
Bugünkü rakip Eskişehirspor. Geçen yılı Trabzonspor'dan sadece 2 puan ve 2 sıra aşağıda bitirmiş. Bu sezon sondan beşinci.
Gol sıkıntısı büyük, ancak dış sahada içerinin 3 katı gol bulabilmiş. İyi ancak ritmini tutturamamış bir kadrosu var.
Yeni hocası tribünde, demoralize. Uygun, geldikten sonra 11'de revizyona gitti. Kale de yine Ivesa'nın. Fener maçı dışında 4 haftanın 3'ünde gol yemezken, tek gol yediği Karabük deplasmanından da galip döndüler.
Ancak yine de Ivesa'nın eski formunu göremiyoruz. Ayrıca Trabzon sınavı da özünde Fener maçı havasında. Şampiyonluk adayı rakiplerle oynadığı maçlarda iyi oynayan, gol atan ama çok yeyip kaybeden bir takım Eskişehir. Takımı yöneten iki oyuncudan Sezer cezalı, Doğa ise sakatlığı yeni atlattı. Batuhan'da biraz kıpırdanma var ama o da şu anda sakat. Serdar sol kanada hareket ve pozisyon getirdi.

Daha yapacak çok iş var

Tatilden sonraki maçlar herkes için zor.
Ancak Trabzonspor bu sezon bu sorunu çözmüş gibi. Yine de özellikle milli forma giyen oyuncuların konsantrasyon sorunu olabilir.
Fizik gücün en çok gerektiği randevulardan biri gibi gözüküyor Eskişehir maçı. Tribünlerin farklı galibiyet beklentisinden uzak durması gerekiyor. Golü zor bulan ama zor da yiyen bir rakibe karşı önce gol yemeden, işi zora sokmadan sabırlı bir oyun beklentimiz.
Bayramın kendisi ve tatili bitti. Ligin ise daha üçte biri. Yapacak çok işi var Trabzonspor'un.
Sakin, lâkin en az bayramdan önceki kadar istekli ve mücadeleci olmalı bordo-mavililer.
Çeyrek asırdan fazladır beklenen büyük bayrama giden yolda hep zinde ve uyanık kalmak zorundalar.
Haa, 'bir sürpriz bekliyor musun?' diye sual ederseniz. Pek değil, Trabzonspor bir şekilde kazanır...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor