24 Şubat 2011 | Perşembe

Az gollü, çok önemli...

Ligin ilk yarısı biterken yakalanan puan farkı gerçekten büyük moraldi Trabzonspor camiası için. Biz ise bir yandan anlatmaya çalışıyorduk, yarışın son ana kadar süreceğini.
Ancak camianın 96 sendromundan kalan sıkıntısı, "Yine yakalanır mıyız?" korkusu, herkeste "Şu iş bir an önce kopup bitsin" arzusu uyandırıyordu.
Oysa hesapların bir duraklamaya, bir Kadıköy yenilgisine göre yapılması, şampiyonluk gelecekse de geçen sezonun Bursa'sı gibi son dakikaya kalabileceği kabullenilmeli, toplumsal psikoloji buna göre hazırlanmalıydı.
Daha ligin devre arasında şampiyonluk için teşekkür turlarına başlayan Bay Başkan'a uymamalıydı Trabzonsporlular.
Her takımın düşüşleri olacaktır, oluyor da.
Fenerbahçe de birkaç hafta sonra düşüşe geçecek ister istemez. Devre arasında 'Trabzonspor'un ikinci yarıda toplayacağı puan 35 olsa yeter' diyordu bu işi bilenler.
Rakiplerden biri 5 maçlık seri yapınca belki 1-2 puan artma olacaktır tavan puanda.
Bordo-mavililer düşüş sonrası dönemi iyi idare etti aslında. İki zor deplasmandan çıkan 6 puan önemli. Çok daha kolay, farklı kazanacakları maçlardı aslında. İki galibiyet de son dakikalarda geldiyse çok gol kaçırdığından Trabzonspor'un.
Bu hafta Kayseri karşısında da golün zor bulunacağı bir maç olacak. Az yiyen, ancak özellikle dış sahada çok zor gol bulan bir rakip geliyor Avni Aker'e. Az gollü bir maç doğal beklenti.

Trabzon psikolojik eşiği geçti
Kayseri'de kadro genişliği yeniden sağlandı.
İstikrarları meçhul ancak etkili oyuncular alındı ara transferde. Burada Trabzonspor'dan iyiler yani. Ancak genel toplamda ev sahibi hâlâ daha güçlü. Amrabat'ın Cale'nin koridorunu nasıl kullanacağı kritik soru tabii. Kayseri, iç sahada peş peşe 3 galibiyet alırken, dışarıda kasım ayındaki Konya piyangosu dışında golü yok. Güçlü rakipler karşısında 3 kez 2-0 kaybetmiş.
Trabzonspor iç saha tedirginliğini, onlarsa deplasman fobisini atmaya çalışacak yani.
Futbol kamuoyunun beraberlik beklediği bir maç. Çok da makul geliyor bu önerme. Ancak bordo-mavililerin psikolojik eşiği geçtiği düşüncesindeyiz.
Kayserispor cephesi ilk yarıdaki maçta verilmeyen golü hatırlatıp Sadri beyin kaleci Oğuz demeci ile motive olmaya çalışırken Trabzonspor yeni bir seri için bileniyor.
Trabzonspor için zor maç olacak elbette.
Karşılarında bu kez, Antalyaspor'un nedense, sadece Avni Aker'e denk gelen oyunu daha ilk dakikadan itibaren soğutma planı yerine kendi oyununu oynama felsefesi olursa daha rahat oynarlar.
İzleyen de zevk alır.
Her şeyden önce, tribünlerin Şota ile hasret giderdiği tarihi bir gün olacak. Diğer yandan da Trabzonspor'un yeni serisinde bir kilometre taşı olma olasılığını yüksek görüyorum.
Az gollü, zor ama önemli bir galibiyet arayacak bordo-mavililer...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor