21 Mart 2011 | Pazartesi

Aynı tarife

Güneş ceza aldı, taraftar "Hepimiz Güneş'iz" dedi. Onur sakatlandı, taraftar "Hepimiz Onur'uz." dedi. Güneş Yattara'yı, gayretsiz bulduğu için kadroya almadı, tüm oyuncular "Hepimiz Yattara'yız" dedi. İlk yarının özeti bu.
İlk yarıda öngörülerimizin tümü yanlış çıktı.
İyi takım değil dediğimiz ev sahibi 20 dakika agresif ve üretken oynadı. İyi kaleci dediğimiz Tolga maçın başında olmadık bir gol yedi, çilingir dediğimiz Jaja kilitlendi, etkili olur dediğimiz Selçuk kötüydü, gol bulur dediğimiz Umut yine boş geçti.
Kadro tercihlerine saygı duyduğumuz hocalar maçtan önce "Çocuklar, yağmur var, saha kaygan. Rakip uzaktan şutla gol arayacaktır, kalecimiz de 1 yıldır lig maçı oynamadı.
Aman dikkat!"
demişler miydi acaba?
Farz edelim demediler, daha ilk dakikada çataldan dönen şut da mı aklını başına getirmedi sahadakilerin?

Değişiklikler isabetliydi
Yine bir maçın ilk yarısını, en azından 30 dakikasını heba etti bordo-mavililer. Ancak sonradan akıllarına geldi top oynamak. Ligin ilk yarısında orta saha ile kazanan Trabzon şimdi orta saha ile kaybediyordu. Bazı oyuncuların bilmesi lazımdı ki, savunma için "bir" koşmazsanız, sonra gol için "3" koşmanız gerekiyor; bunu anlarsanız modern futbol oynayıp seçkin futbolcu oluyorsunuz.
Takımlar soyunma odasına giderken, bordo- mavili taraftarların avuntusu, "Avni Aker'de de ilk yarıyı geride kapamıştık" şeklindeydi. Gerçekten, sonra tam da büyük takım gibi oynadığı bir 45 dakika ile kazanmıştı, izleyenleri mest ederek. Bu kez de aynısını yaptı Trabzonspor.
Rakibi Süper Lig'e yakışmayacak kadar aciz bir görüntüye bürünüp sahasına kapanınca giderek de yüklendi karşı kaleye.
Bu arada teknik heyetin hakkını da teslim edelim. Tayfun-Alanzinho, Jaja-Ceyhun değişiklikleri tam isabetti.
Pawel girerken çıkan Colman ise çok çalışıp maçı döndürenlerden biriydi aslında, ama biri çıkıp bir golcü girmesi şart olmuştu artık, görüntüden bile olsa. Bir de Umut'a değinelim bitirmeden. Bizi yine yanılttı, net pozisyonları kaçırdı, lakin gol yapamadığı topu takip ederek rakip kaleciyi değiştirmesi de Alanzinho'nun zafer golünü hazırladı gizliden gizliye.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor