01 Nisan 2011 | Cuma

Arada olanlar

Futbolseverler için en sıkıcı zaman dilimleridir lige verilen aralar. Sadece kötü giden takımların bazı taraftarları sevinir aralara, o hafta puan kaybı yaşamayacakları için.
Bazıları da farklı şekilde değerlendirir bu boşluğu, bu son arada gördüğümüz gibi.
Mesela, Trabzonspor bir ilke imza atarak boşluğu Umre ziyareti ile kapatmayı tercih etti. Ev sahibinin, bu jübile maçındaki rekor sayıda oyuncu değişikliği bir tarafa, Trabzon'dan getirilen imam efendinin kutsal topraklardaki duaları damga vurdu geziye. Şampiyonluk duası sırasında, ikili averajın da elden gittiği uyarısıyla duayı modifiye ettiği söyleniyor ki çok tatlı bir anı olarak kalacaktır hafızalarda.
Sonra Jaja haberi patladı medyada.
Hanım arkadaşlarını arabayla gezdirirken elindeki içki kadehini taksici vatandaşlarımızın şerefine kaldırması büyük incelikti!..
Ben şaşırmadım tabii Brezilyalı'nın bu macerasına.
Gelirken böyle bir sicili vardı zaten. Ayrıca izin gününde kadınlarla görülmesi de özel hayatıdır, kimse karışamaz. Daha kutsal topraklardan yeni dönmüştü diyecek halimiz de yok, çünkü tümden farklı bir ilahi dinin mensubudur.
Jaja'nın, Fenerbahçe'nin Bilica'yı kullanarak planladığı bir komploya kurban gittiği şeklindeki haberleri ve şüpheleri de daha ziyade espri olarak almayı tercih ediyorum.

Konya ve Vural'a dikkat!

Ardından milli maç geldi. Selçuk ve Burak iyi performanslar sergileyerek kulüplerini başarıyla temsil ettiler. Hiddink'in de Şenol Güneş'in icadı Burak'ı Selçuk aracılığıyla savunma arkasına kaçırma numarasını sevdiğini gördük.
Ancak ertesi gün, 9 puanlık farktan beri Trabzon'a karşı rakibinin gayrı-resmi yayın organı haline dönen bir gazetenin Burak'ın seyirciden büyük tepki gördüğünü yazması tuhaftı. Anlam verdik, lakin değer vermedik.
Sıra geldi Konya maçına. Sadece bir Yılmaz Vural takımı olması nedeniyle değil, iki sezon önce Avni Aker'de şampiyonluk yoluna takoz koyan renkler olması açısından da ilginç bir rakiptir, dikkat!
Son olarak Vural'ın 0-0 biten Trabzon deplasmanından önceki maçlarına Trabzon bölgesi hakemi verilmesine tepkisine kulak kabartalım.
Feryadını ilk duyduğumda cezalı durumuna düşen oyuncuları olduğunu sanmıştım; ama verilmeyen goller ya da penaltılar içinmiş isyan. Sadri başkanın, Aziz Yıldırım'ın hemşehrisi yardımcı hakem çıkışı gibi bir şey oldu bu da...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor