30 Nisan 2011 | Cumartesi

Bakmak ve görmek

Ulusal Endokrin Cerrahi Kongresi için Antalya'daydık.
Açılış gecesi, bir oyuncak müzesi de Antalya'ya açmak için gelen Sunay Akın'ın, Serdar Tezelman, Adnan İşgör ve Savaş Koçak hocaların ricasını kırmayıp verdiği "Bakmak ve Görmek" adlı tematik konferansı izledik.
Sunay'la babalarımız yakın arkadaştı. O da kitaplarını oğlum Kuzey Cem için "Babalarımız arkadaştı, biz arkadaşız, siz oğullarımız da arkadaş olacaksınız" diye imzalar. Arkadaşlığın ötesinde, sözü edilen altı erkek başka ortak özelliğe sahip: Katıksız Trabzonsporluluk. Sonsuza kadar... O akşam oynanan Buca-Fenerbahçe ve iki hafta önceki Eskişehir-Fenerbahçe maçlarını konuştuk Sunay'la... Bir de Trabzonspor'un Eskişehir'de liderliği kaybettiği maçı. Bakan ama göremeyenleri, oyunların içinde başka oyunlar olduğunu görüp de dile getiremeyenleri.
Trabzonspor bu sezon her zamanki gibi onuruyla mücadelesini veriyor. Güneş ve öğrencilerinin özverili çabaları, başarıları her türlü takdire şayan. Ancak ligde sadece bir takım şampiyon olacağı için yolun sonunda "başarılı" kabul edilip edilmeyeceklerini kestiremiyoruz.
Burası doğru dürüst bir ülke, adaletin üstün olduğu bir devlet olsaydı, diğer birçok alanda olduğu gibi futbolda da geçmiş ve bugün çok daha farklı, onurlu ve değerli olabilirdi. Ancak Trabzonspor'un değerini azaltmak, bazı egemenlerin değerini ve gelirini artırmak için çaba gösterenler her zamanki gibi bu yıl da görevde. Mevki ve makam gözetmeksizin herkesin katkısı var maalesef bu sevimsiz senaryoya.

Bakalım güçleri yetecek mi?

Son 27 yılda 2 kez şampiyonluğa çok yaklaşan ve hak eden Trabzonspor'un önünün nasıl kesildiğini kapı arkalarında herkes anlatıyor futbol dünyasında... Şimdi üçüncü kez bu hedefe yürüyen bordo-mavililerin nasıl engellenmesi ve kupanın getireceği nimetlerin egemenlere aktarımı için gösterilen tuhaf çabalar ise çok açık olduğu halde görmezden geliniyor çoğunluk tarafından. Bakalım güçleri bu kez de yetecek mi Trabzonspor'un şampiyonluğunu yine o aynı başkasına vermeye.
Bakmak ve görmek çok ayrı şeyler.
Gördüğünü dile getirebilmekse daha öte bir onurlu duruş. Trabzonspor'un önünü kesmek için makamından, mesleki etiğinden ödün verenlerin çok uzağında, yukarısında bir konum.
En alttan en üste herkesin tıynetini onaylattığı bir noter Süper Lig. Damga üstüne damga yiyenlerden olmak ne kötü…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor