24 Kasım 2011 | Perşembe

Ne grup ama…

Şampiyonlar Ligi B Grubu'nun 10 maçından iki anormal sonuç çıktı. Biri Trabzonspor'un San Siro'da İnter'i devirmesi, diğeri ise CSKA'nın Trabzonspor'u 3-0 yenmesiydi. İlk sonuç Trabzonspor'un büyük sükse yapmasını sağladı, ikincisi ise gruptan çıkma şansını son maça bıraktı. Oysa Trabzonspor'un yapısına en uygun deplasman da takım da CSKA Moskova idi.

Belki de en ilginç grup Trabzonspor'unki. Bir numara şimdiden belli ama diğer koltuklar için rezervasyon kabul edilmiyor. Lille'de kaybetmezse hedefine ulaşacak bordo-mavililer. Üç ihtimalden en kötü olan sonuç çıkarsa da Avrupa'dan eve dönebilir.

***
Trabzonspor bu ligde en iyi maçını İnter'e karşı Avni Aker'de oynadı hakikaten. Türk futbol tarihinin en iyi kulüp performanslarından biriydi gerçekten. Özellikle ikinci yarıda rakibini bunalttı bordomavililer. Daha önce de dışarıda İnter ve içeride Lille maçlarının ikinci yarılarında daha etkili performanslar sergilemişti, sürpriz olmadı. Zaten içeride dışarıda, yurtta cihanda bir ilk yarı ataleti sorunu var bu takımın.

İlk maçtaki sürpriz galibiyetten sonra 'beş maçta yenilme, yenemesen de çıkarsın' demiştik Trabzonspor için. Şimdi 4 beraberlik bile yeterli olabilecek. Zira Şampiyonlar Ligi'nin genetiği çok farklı. 'Dünya Kupası Almanyası' gibi oynamak gerekiyor disiplini kaybetmeden.

***
Şimdi kabul edelim ki, Lille son derece iyi bir takım. Belki de grubun en etkilisi. Özellikle Hazard ve Sow çok tehlikeli. Ancak Fransa'nın kuzeyindeki maçın da Türkiye'nin kuzeyindeki gibi bitme olasılığı düşük değil. Trabzonspor İnter maçındaki disiplin, arzu ve konsantrasyonla oynarsa ilk kez katıldığı turnuvada yoluna devam etme başarısını gösterir. Haa, bir de Burak'tan artık gol bekliyoruz Şampiyonlar Ligi'nde. Atamadan bitirmesi başka bir anormalliği olur bu grubun…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor