30 Aralık 2011 | Cuma

Çoktan seçmeli

Sezar'ın hakkı Sezar'a. 'Futbolda Düzensizlik Cephesi' 3 Temmuz sabahından bu yana süreci çok iyi yönetti. Oyunu istediği gibi kontrol etti, yavaşlattı, geciktirdi, zaman kazandı.
Federasyonun 15 Ağustos'ta Etik Kurulu raporuna uygun kararları alması, küme düşme uygulayıp şampiyonluğu da sahibine vermesi gerektiğini ısrarla söylememiz bugünü gördüğümüz içindi. Zira iyilik ve doğruluk ancak olağanüstü durumlarda mesai yaparken, kötülük dur durak bilmeksizin çalışırdı; hayatın kuralıydı, yine geçerli oldu.
Sabah kural değişmez diyen TFF akşam olağanüstü genel kurul kararı alınca bazıları şaşırdı, biz ise doğal karşıladık. Hemen öncesinde de bazı ağızlardan "UEFA ile anlaştık, geçen sezon şampiyonsuz tescil edilecek" fısıltısı yayılmaya başlanmıştı.

* * *

Daha o akşam ne demiştik:
Kim bulaşmışsa cezasını çeksin.
Mensubu olduğum Trabzonspor'un da suçu varsa hemen düşürülsün. Daha ortada delil yoktu, Trabzonspor'da da arama yapılıyordu. Sonra Trabzonspor yöneticileri serbest kaldı, Sayın Şakar mahkemeye bile sevk edilmedi. Peşinden de Etik Kurulu raporu hazırlandı ve sadece bir büyük kulüp suçlu bulundu.
Şimdi, UEFA'nın savcı ile görüşüp Etik Kurulu raporunu okuyup 'şampiyon' ilan ettiği Trabzonspor'a şampiyonluğu verilmeyecek he mi? Mevsim normallerine pek de uyumludur diye zahir, aba giyilip altından sopa gösterilecek, 58 değişmezse 'Etik Kurulu raporunu hiçe sayarım sana da ceza veririm' diye tehdit ve şantaj yapılacak.
Bir yandan da 'şike olmuş ama sahaya yansımamış' diye deli saçmaları kamuoyuna pompalanacak.
Şikeye küme düşme aynen kalıp olay teşebbüs sınırına çekilecek. Bunun için değişiklik taslakları hazırlanacak, genel kurula 'çoktan seçmeli' gidilecek.

* * *

Federasyon 2010-11 sezonunun şampiyonu Trabzonspor'a diyor ki, çalınan kupanı bulduk ama geri teslim edemiyoruz, zira karşı taraf çok güçlü. Gerçekten bu mudur 3. bin yılda, ileri demokraside, insan hakları çağında Türkiye'nin durumu?
Yazıyı çoktan seçmeli bir soru ile bitirelim:
Vicdan, namus bir tarafa, Etik Kurulu raporuna ve hiçbir ek belge olmamasına rağmen Trabzonspor'un şampiyon ilan edilmeyeceğini söyleyen homo sapiens'in zihinsel durumu aşağıdaki şıklardan hangisinde anlam bulur?
A) Derin mental retardasyon (IQ<\#60>20)
B) Ciddi mental retardasyon (IQ=20-34)
C) Orta derecede mental retardasyon (IQ=35-49)
D) Hafif mental retardasyon (IQ=50-69)
E) Sınırda zihinsel fonksiyon (IQ=70-84).
NOT: Şıklarda bir hata yok, hepsi bu kadar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor