18 Şubat 2012 | Cumartesi

Denktaş'a saygı...

Geliniz, şike soruşturması ve Avrupa Ligi derken yeterince yer verilmeyen bir konuyu hatırlayalım bugün:
Kıbrıs Barış Kupası...
Barış Harekatı'nın ertesinde ligin devre arasında, 1975 yılının sanırım şubat ayında düzenlenen bu turnuvanın sanıldığından büyük önemi vardır, sadece Trabzonspor için değil Türk futbolu için de.
Ligin yenisi Karadeniz ekibi, İstanbul'un üç büyüğü ile Kıbrıs Karması arasında planlanan bu turnuvaya, Fenerbahçe'nin yerine sonradan çağırılmıştı (yani ŞL ilk değil).
Galatasaray ve Beşiktaş'ı finalde karşılaştırmak üzere bir program düşünülmüş ancak bordo-mavililerin ilk maçta sarı- kırmızılıları elemesi üzerine finalin rengi değişmişti.
Finalde Beşiktaş'ı da yenen Trabzonspor türünün tek örneği kupanın sahibi olmuştu. Anadolu İhtilali de işte böyle başlamıştı.
O zaman televizyon yayını olmadığı gibi maçları radyo da vermemişti.
Henüz 12 yaşımdaydım ve Kıbrıs'ta diğer yöneticilerle birlikte olan Ergin amcama açtığım telefonlarla gelişmeleri takip etmeye çalışıyordum.
Şimdi Şamil Ekinci Müzesi'nde olan kupayı rahmetli Rauf Denktaş'ın elinden almıştı Trabzonspor.

TALİHİNİ DEĞİŞTİRDİ
Denktaş'ı kaybettiğimizde de bu anıyla bütünleşen bir mesaj yayınlamıştı resmi sitesinden.
Gönül isterdi ki, Trabzonspor kulübü o zamanki yöneticileri ve futbolcuları da alarak bu kupanın yıldönümünde Denktaş'ı mezarı başında ziyaret etsin, ama dedik ya yoğun trafiğe denk geldi.
Ancak biliyoruz ki, Denktaş'a duyulan büyük saygı daimdir Trabzonsporlular'da.
Zira o bugün çok az kişi bilse de sadece Kıbrıs Türkü'nün değil, Türk futbolunun da makus talihini değiştiren şahsiyetlerin başında gelmiştir bu kupa töreniyle.
Anısı önünde saygıyla eğiliyoruz, Allah gani gani rahmet eylesin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor