09 Mayıs 2012 | Çarşamba

Bozar inşallah!

Sevgili Günlük... Bugün moralim biraz bozuk.
TFF'den ve Etik Kurulu'ndan beklentilerim tam karşılanamadı. Şike olmayan bir rapor fikrine o kadar alıştırmışlardı ki, yeni raporu görünce resmen şoke oldum.
Aslında çok da haklarını yemek istemiyorum; epeyce, temizlik yapmışlar yeni raporda.
Ancak sana daha önce bahsettiğim yeni Etik Kurulu raporu 'YEKR' ileYeni Türk Lirası 'YTL' benzeşmesi esprisini tam yakalayamamışlar. Demek ki henüz kamuoyunun ve akıl hocalarının arzuladığı bilinç düzeyine erişememişler!
Hani sana demiştim ya, YEKR, YTL gibi bir şey olacak, yeni lirada altı sıfır atılmıştı, yeni raporda üçler beşler altılar atılacak, sadece sıfırlar kalacak; sıfır şike, sıfır teşvik... Olmadı sevgili günlük, halledemediler.
Türk futbolunu temizleyemediler; vebali boyunlarınadır!
Dört maçta falan yine kalmış bu illet. Üstelik kulüp yöneticileri var, kulüpleri kesinlikle bağlayan, sorumlu kılan, ceza almalarını gerektiren.
Şükürler olsun ki, PFDK fısıldanan "kişilerle kurumlar ayrılsın" formülünü uygulamaya koydu da futbolumuz ağır bir yara almaktan kurtuldu!
Bu arada 'şike ve teşvik var ama sahaya yansımamış' gibi hepimizi ferahlatan o dâhiyane argümanı geliştirenlere de teşekkür borçluyuz!
YEKR çeşitli televizyonlarda yayınlandı. Ben bu görsel kanallara, ancak bundan da önce, bu eski raporun bu yeni haline getirilmesini sağlayan görünmeyen kanallara ve gizli kahramanlara Türk sporu şerefine 3 defa "sağol, sağol, sağol" demek istiyorum!
Profesyonelliğe aykırı gibi gözüküyor; ama ne yapayım, kendimi tutamıyorum.
Ayrıca kendimi, yayın politikaları açısından hedef materyal gibi göründüğü halde bu raporu tam metin halinde vermeyen Leman ve Penguen gibi bazı dergileri de kınamak zorunda hissediyorum!

Bu vaka incelenmeli
Biliyor musun sevgili günlük, YEKR, dünya futbol literatüründe kendine şimdiden büyük yer buldu. Bence bu rapor bilim dünyası tarafından da incelenmesi gereken bir ibret vesikasıdır. Kendi kendine şike yapıp onu da sahaya yansıtmamayı beceren bir futbolcu tespit ve rapor edilmiştir ki, bu gibi vakalar bilimsel literatürde 'case report' olarak yer alır.
Bakıyorum da bazı yazarlar ve televizyon yorumcuları YEKR'nin tertemiz yapılamamasını ve PFDK'nın göstermelik bazı cezalar vermesini eleştiriyorlar, bize futbol ekonomisi değil, adalet ve iyi ahlâk lazım, gibisinden saçma sapan laflar ediyorlar. Adaletle, ahlâkla ev alacaklar, araba alacaklar, Papermoon'da yemek yiyecekler sanki. Bu değirmenin suyu, yüz milyonlarca liralık yabancı transferleri, komisyonlar adaletle ahlâkla karşılanacak zahir. Şark kafası işte, tam statükocu zihniyet!

Tarih yazacak
Neyse muhterem günlük...
YEKR ve PFDK bu işin hakkını veremedi belki ama benim hâlâ umudum var. Bu Tahkim var ya Tahkim, onlar baş kahramanı olacak inşallah bu sürecin. Bu işi iyi bir tuzlayacaklar kokmasın diye.
Bence bütün cezaları bozacaklar, öyle de yapmak zorundalar!
Yoksa ne kadar temizlenirse temizlensin, ne kadar aklanırsa aklansın, seyreltilirse seyreltilsin, bu ülkede şike ve teşvik olduğu, bunu da hangi kişi ve kurumların yaptığı kabak gibi geçecek tarihe. Biz ceza vermesek de tespit edilecek bu korktuğumuz gerçek.
Aman ha Tahkim, göreyim seni, top sende...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor