02 Mart 2010 | Salı

Hayal ürünü

Büyükşehir Belediye-Fenerbahçe maçının ikinci yarısı... Sahanın kenarında, zalim kont gibi bakan Daum'a bağırıyor bir taraftar. "Uyan be adam, maç gidiyor!" Daum'un aklı, dağ başını duman almış gidiyor. Ardından Büyükşehir'in ikinci golü. 7. maçta da galibiyet yok.

* * *
Tribünlerde yer değiştirerek uğur yapıyor Aziz Yıldırım. Kendine yer bulamıyor. "İsteklerimizi karşılamak için, bula bula bunu mu buldunuz Aziz Bey?" diye bağırıyor bir taraftar. Duyulmuyor. İçi yanmış, dışı kandırılmış bir başka taraftar, kağıttan megafonla haykırıyor. "Haydi başkan! Seni yeni bir hakem bildirisi paklar!"

* * *
Şu bodur Şubat'ın yaptığını, kimse yapmamış Fenerbahçe'ye... Ama bu Daum'un verdiği zararı da, hiçbir teknik adam vermemiş. Peki Aziz Yıldırım ne vermiş bu adama? Yılda 3.5 milyon euro. 150 milyon euro'luk bir takım. Karşılığında ne istiyor. Sadece Türkiye'de şampiyonluk! Aziz Yıldırım'la Daum arasındaki imece. Fenerbahçe'deki çözülmeyen bilmecedir.

* * *
Bilica'nın sicili kirli. Altına kaçırdığı pozisyonların üzerinde tepiniyor. Büyükşehir maçında da, boğazına kadar pozisyon batağında. "Akşamları yatağında rahatça uyuduğunu biliyorum" diye bas bas bağırıyor Fenerbahçeli bir delikanlı. "Ama bizim uykularımızı bile çaldın. Verdiklerimiz haram olsun!" Oralı olmuyor Bilica. Kulaklığında müzik çalıyor. Aynen pozisyonlardaki gibi, Bilica yürüyor, geride tortusu kalıyor.

* * *
Güiza'yı alkışlayanlar gerçek Fenerli sayılıyor ya, sayıyorum. Güiza'yı kazanmak için, Fenerbahçe'yi kaybetmeyi göze alanları sayıyorum aslında. Öyle çoklar ki.. Yürekli bir genç dayanamayıp haykırıyor. "Takımda oynamıyorsun, git bari Recep İvedik'te oyna. Sana yakışır!"

* * *
O sırada Nihat Özdemir açıklama yapıyor. "Fırat Aydınus Fenerbahçe düşmanıdır!" Kahkahalarla gülüyor aklı başındakiler. "Yapmayın Nihat Bey" diyor biri. "Dünya değişiyor, siz de değişin!" Bu zavallı futbolla, futbolcuların günahlarını alnından öpenler, adresi değiştirirse kendilerini de ele vermiş olurlar.

* * *
Futbolcular otobüse binerken, "Bu takımı kurda kuşa yedirdiniz" diye çığlık atıyor, bir kadın taraftar. Toplu bir alkış. Santos'ta küstah bir bakış. Gökhan Gönül saçlarını düzeltiyor o sıra. Selçuk Şahin pahalı gözlüğünün camlarını hohluyor! "Selçuuuk!" diyor, bir genç. "Alfabede 29 harf var, sen hâlâ ikinci harftesin. Biraz öğren şu futbolu." Selçuk elindeki Ferrari'nin anahtarını gösteriyor. Güler misin, ağlar mısın? Suratsız Daum kapıdan çıkıyor o sıra. "Lütfen rica ediyoruz" diyor, ağlayan bir çocuğun Fenerbahçeli babası. "Hayatımızdan çıkar mısın!"

* * *
(Bu yazı tamamen hayal ürünüdür. Ama Fenerbahçe'nin 3 yıl üst üste şampiyon olma hayaline inananlar. Bu yazdıklarıma da inanmak zorundadır. Üstelik benimkiler daha gerçek.)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor