12 Mart 2010 | Cuma

Gönlüm Bursa'da

Bir diğerlerine bakıyorum, bir de Bursaspor'a. Sistemin bütün nimetlerinden yararlanan büyüklerin yanında, Bursaspor daha büyük görünüyor gözüme. Daha emekçi. Daha yaratıcı, daha enerjik. Ve kesinlikle daha dürüst. O yüzden bu sezon gönlüm Bursaspor'dan yana.

***

Bunu öncelikle Ertuğrul Sağlam için istiyorum. Ondaki zarafetin yanı sıra, futbola verdiği emeklerin karşılığının alınması için istiyorum. Futbol ruhunu zenginleştirdiği için istiyorum. Bir tek genç futbolcu bile üretmeyen ve bu ülkenin başına bela edilen "yabancı züppelerin", gerçek yüzlerinin ortaya çıkması için istiyorum. Bursaspor'u bu gizli liderliği, futbol ve emekle kazandığı için istiyorum. Dört Büyükler'i de yendiği için istiyorum.
***

Büyük kulüp yöneticilerinin, şarjörlerine doldurdukları hakem mermileriyle ayakta kalamayacaklarını görmeleri için istiyorum. Futbolun en büyük düşmanı "İstanbul hegemonyasının" bitmesi için istiyorum. "Şampiyonluk parayla değil, yürekle kazanılır" gerçeğinin, futbolun duvarlarına yazıldığını görmek adına istiyorum. Kaybedince, kendilerini de kaybeden başkanların ve yöneticilerin, gerçek yüzlerinin ortaya çıkması için istiyorum.
***

Bu ülkede bir şeyler değişmeli. Hakemlere sızlanan yönetici korolarının, politikaya değil, futbola yatırım yapması gerektiğini öğrenmesi için istiyorum. Yabancı çöplüğüne dönen ülkemizde, yerli futbolcuların gerçek değerinin bulunması için istiyorum. Futbolun da derin güçleri var. Şampiyon olmadan önce vurulacaklar listesinde, Bursaspor ilk sırada. Biliyorum. Bu ülkede şampiyonluğu, izlenme oranlarının, ihalelerin ve medya gücünün belirlediğini de biliyorum. Bursaspor onların canını sıkıyor. O yüzdendir ki... Onlara inat istiyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor