21 Nisan 2010 | Çarşamba

Sportmenlik zorunlu değil

Çağının gerisine düşmüş futbolcuları, öne çıkaran başkanlık sistemiyle, sportmenlik dışı gösterilerin sonu gelmeyecek demektir. Kulüp başkanları çirkinliklerin garajı oldukça, futbolcular çamura, çirkefliğe ve bitirimliğe sürecektir eylemlerini. Burası Türkiye! Şampiyonluk için her yolun mubah sayıldığı karanlık futbol ülkesi. Ve çirkin adamlar cenneti.

***

Arda Turan... Galatasaray kaptanı. Beslendiği bitirim ruhun temsilcisi Ağır abi... Adnan Polat'ın kulübü birlikte yönettiği, özel ilişkiler departman şefi. Dünkü idman görüntüleri, Arda Turan'ın, futbolun dışındaki bütün özelliklerini teşhir eden delillerle doluydu. Takım arkadaşı Caner'in dudağını kanattı. Olaydan hemen sonra, Rijkaard elini Arda'nın omuzlarına koymuştu da, kaptan Arda o sırada bile, işaret parmağını silah gibi kullanıyordu Caner'e... "Sana göstereceğim." Aslında hem kendisini gösteriyordu bize. Hem zavallı Rijkaard'ı...


***

Teknik direktör kimliğimi kaybettim, hükümsüzdür. İmza: Frank Rijkaard...


***

Gelelim Bilica'ya... Türk futbol tarihinin gördüğü en dengesiz adama. Önceki gün, Bilica'nın Fenerbahçe'den gönderileceği iddiası atıldı. Fenerbahçe yönetimi anında bunu yalanladı. Niye göndersinler? Aziz Yıldırım'ın, 3 yıl üst üste şampiyonluk sözü varken. Sportmenlik zorunlu değilken. Bilica gibilerinin heykeli dikilmeden nereye?

***

Bilica'nın kazdığı çukura bakınca... Çirkinliğin, futbolumuza bu kadar yakından saldırdığını görmedik desek, ne yazar. İnsan olanın tabiatında, böyle bir karakter yoktur desek, neyi değiştiririz? Bilica'nın yüzündeki ifadeyi mi? Bilica gibilerini koruyan sistemin çarklarını mı?

***

Şampiyonluğa
yaverlik etmek için ülkeye getirilen Daum'a bakın ne diyor. "Bilica sinirini penaltı noktasından çıkardı." Bu Daum, verilmeyen faul için çıldırma pozları veren adam. Aynı şey onun aleyhine gelişse, başkanıyla birlikte bildiri yayınlar. Gördük ki, Bilica bu katliam şöleninden başı dik çıktı. Herkes arka çıktı kendisine. Ve ceza kuruluna verilmesine gerek bile görülmedi. Nasılsa futbolun mezar taşına da adı yazıldı. Futbolun tarihine de... Gerisi inleyen nağmeler!

***

Bu ülkede sportmenlik zorunlu değildir. Başkanların sponsorluğunda, futbolculara her türlü yol, kanalizasyon ve bataklık üretimi haktır. Varsa yoksa şampiyonluk! Kulüpler, her başkanın kendine yakışan eserleriyle doludur. O yüzden futbol sahalarında da, idman sahalarında da, adamlık yasaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor