03 Ekim 2010 | Pazar

Sonuç yeşil ışık ama futbol kırmızı ışık!

Bir adam, futbolsuz bir futbol takımın kişilikli hale getirebilir. İşte Mamadou Niang... Dün gece, neticenin ta kendisiydi... Üstelik geceyi süsleme sanatçısı. Onun, kilitlenme vakalarında çilingir rolünü üstleneceği daha çok maç olacak. Bu adamın attığı goller, verdiği mücadele asla tesadüf olamaz.

***

Dün gece Fenerbahçe'nin sıradan bir başlangıcı vardı. Dia'nın, boş alan bırakıldığında neler yaptığını, bir hafta önceki gösterisinden öğrenen Gençlerbirliği takımı'çift kilitli' bir tedbir almıştı. Orhan Şam'ın da ellerinde kelepçesi eksikti sanki. Diğer tarafa baktım, Gökhan Gönül bir şeyler yapma çabasında ama Mehmet Topuz, önünde duvar örüyordu. Maçı rakip alana yığmasını beklediğim Fenerbahçe takımında, Alex'in takıma hız katma düşüncesi vardı, o kadar.
***

Ama goller beklenmedik zamanda geldi. Niang, "Yabancı sayılmam" dedi, Gençlerbirliği savunmasına.. "Anahtarı bende kapınızın!" Niang'ın birinci goldeki vuruşunda birinci sınıf ustalık vardı. Ama ikinci golde, rakibi kendi girdabına çeken ayak hünerleri, golü kaçınılmaz kılacak kadar etkiliydi.
***

Gol konulu 10 dakikalık gösterinin ardından, sonucu korumaya yönelik bir Fenerbahçe görüntüsü izledik. Enine işleyen düzen. Açığa çıkan sırlar. Yalan değil... "Fenerbahçe, nerede bıraktıysa kötü futboluna, oradan devam ediyor" dedim.
***

İkinci yarıda Dia'nın alışılmış görüntülerinden kesitler izledik. Yobo ve Lugano arasındaki "ikimizin resmini çıkarsınlar yan yana" konulu savunma bağını. Emre'nin gayretiyle, asabi derbederliği arasına sıkışmasını. Rakip takımı zaman zaman örgütleyen orta alan çöküntüsünü. Maçın 84. dakikasında Mehmet Topuz'un kaçırdığı gole bakınca, uçamayan kuş geldi gözümün önüne, yüzemeyen balık.
***

Gökhan Gönül'ün üçüncü golün sebebini oluşturan enerjisine şapka çıkarttım. Fenerbahçeli futbolcuların arasındaki can kardeşliğine tam puan verdim. Dia'nın çıkarken alkışlanmasına ben de eşlik ettim ama... Kazım'ın alkışlandığını görünce, zamandan bile nefret ettim. Gerçekleri unutturan zamandan...
***

Dün geceki hakemliği de işaret etmeliyim. Fırat Aydınus gecenin en silik adamıydı.
***

Farklı sonucun karşılığını ararken, karşıma çıkan gerçeği işaret etmeliyim. Sonuç olarak yeşil ama... Futbol olarak, Fenerbahçe hâlâ kırmızı ışıkta bekliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor