26 Nisan 2019 | Cuma

Şenol Güneş ve Ünal Karaman

Maziye duyduğum özlemi gideren özel isimlerden biridir Şenol Güneş! Çocukluğumun kartpostaları gibi. Her şeyin başka bir şeye dönüştüğü bu acımasız futbol dünyasında fındık çiçekleriyle büyüyen çocukluğun büyümüş halini görürüm onda. Kitapçı dükkanlarını dolaşan siyah beyaz yılların asaletini.

Şenol Güneş'in can kulağı vardır, vicdanının sesini dinler. Onun kitabında bel altından vurmak hak sayılmaz! Onun insanlık anlayışında delikanlılık bir saniye bile yok sayılmaz! Kibir krallığının hüküm sürdüğü bir futbol aleminde dev aynalarını sevmez, güneşe ayna tutar. Çocukların tarafını tutar, sevginin kardeşliğin. Ondaki sadelik en büyük ihtişamdır. Görebilene!

Bu sezon Beşiktaş takımının içi boşaltılırken bile dimdik ayakta kalan tek adamdır Şenol Güneş! O takımı diriltmek için kaç kez ölmek gerekirdi? Aynı yokuşu çıkabilmeyi göze alan kaç adam var bu ülkede? Hünerini yenileyen bir adamın futboldaki düşünce ve mücadele zenginliği yeniden satırbaşı olmuş bir şampiyonluk mücadelesine dönüşmüştür. Hakemlere çığırtkanlık yaparak maç kazanmayı alışkanlık haline getirenlere karşı yürek mücadelesi vermek bir Şenol Güneş klasiğidir. O Şenol Güneş, Türk futbolunun en büyük başarısının da Beşiktaş'ın en görkemli yıllarının da imzasıdır. O yüzden Beşiktaş'taki yokluğu en çok hissedilecek adamdır Şenol Güneş. Bu gerçeklerin hüznü de kendisine tepki gösterenlere kalsın!
Bir diğer adam Ünal Karaman. Yakasındaki karanfili hiç soldurmayan adam. Ondaki zarif duruş temelli. Temelini de inancından ve asaletinden almış. Kimliği adamlık. Sihirli bir başarının sahibi. Saha kenarındaki duruşuyla "yıldızlar gökyüzüne layıktır" gerçeğini gösteriyor, teknik direktörlüğü ayağa düşürenlere inat! Milyon dolarları yabancılara akıtan sisteme karşı da genç fidanlarıyla bölüşüyor takım olma ruhunu. İçine dağlar gömüyor da dışına pırıl pırıl gençlik yolları döşüyor. Bu büyük hasadın Trabzonspor'a neler kazandırdığını en iyi biçimde gelecek sezon göreceğiz.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu "hakem hatasıyla 14 puan kaybettik" diyorsa ve bu konuda elinde haklı deliller varsa bizler de "hakemlerle kazananlar utansın" diyoruz. Trabzonspor nezdinde Ünal Karaman'ın da hakları yenmiştir ki, Ünal Karaman susarak haykırıyor emeklerini çalanlara. Sabrın ustası olarak!

Koca adamların bile yağcılık yapmaktan başını kaşımaya fırsat bulamadığı itibarsız bir futbol medyamız var. Birçokları adaletten, asaletten ve emekten yana değiller. Onurlu duruşun her sezon biraz daha yan yattığı bu medyada birileri ağzını küfürle çalkalayanların ağzının içine düşüyor. Birileri de ekmeğin buğday başağında nasıl yol aldığına. O yüzden bizlere de Şenol Güneş ve Ünal Karaman gibi adamları başımızın üstünde taşımak düşüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor