05 Şubat 2010 | Cuma

F.Bahçe klasiği

Ziraat Türkiye Kupası'nda kâğıt üzerinde en zorlu mücadele olarak görülen Fenerbahçe- Bursa maçı ilk 45 dakika içinde şekillendi. Fenerbahçe'nin ilk yarıya 3 gol ile 2 net pozisyon sığdırmasında oyun anlayışı ve bireysel oyuncu performanslarının ciddi etkisi vardı. Ev sahibi ekip, son maçlarda olduğu gibi Bursa karşısında da mücadele dozunu yukarıda tutarken, bol ve sabırlı pas düşüncesini uyguladı. Bu bölümde Fenerbahçe'de Özer ve Emre ele avuca sığmaz bir futbol oynadı. Bu ikiliye katılan Alex ve Semih arasındaki akıl uyumunun neticede etkili olduğunu yazabiliriz. Skorun şekillenmesinde Fenerbahçe'nin en büyük silahı olan duran toplar da devreye girdi. İlk iki golün Alex'in serbest vuruşu sonucu başlaması bir Fenerbahçe klasiğiydi. Yeri gelmişken vurgulayalım; Alex, gol vuruşlarında alışılmış becerisini gösterse Bursa'daki rövanş maçı bir formaliteye dönebilirdi.

Emre çok önemli

Fenerbahçe
'nin böyle olumlu bir görüntü vermesinde kendi futbol yapısı kadar Bursaspor'un da etkisi vardı. Konuk ekip, F.Bahçe'ye özellikle ilk yarıda pas yapacak geniş alanlar bırakınca bedelini de ağır ödemek zorunda kaldı. Bursaspor'da Kirita ve Bekir Ozan'ın Alex'i durdurmak adına savunmaya çok yaklaşması da Fenerbahçeli oyuncuların işini kolaylaştırdı. Sarı-lacivertli ekip, ikinci yarıda üzerine gelen Bursa'nın savunmasını zor durumda bıraktı. Ancak şunu da belirtelim, Fenerbahçe'de takımın boyu uzadıkça, konuk ekibin etkili pozisyonlar bulduğu görüldü. Emre'nin oyundan çıkması bu pozisyonların çoğalmasının başlıca nedeniydi. Çünkü topun Fenerbahçe'de kalma süresi azaldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI

TÜM YAZILARI

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor