08 Şubat 2010 | Pazartesi

Üç engel

Fenerbahçe'nin zorlu maçta 3 puana ulaşmak için önünde 3 önemli engel vardı. Birincisi rakibini iyi analiz etmiş bir Diyarbakırspor. Ziya Doğan, Fenerbahçe'nin kanatlardan oluşacak etkinliğini önlemek için sağda Adnan'la Tjikuzu'yu, solda Basem ile Celaleddin'i görevlendirdi. Mehmet Topuz ve oyunda olduğu sürece Özer bu katlamalı kanat savunmasını aşamadı. Doğan, Ayman'ı ise Alex'in hareket alanında görevlendirip, onun Semih'le olan bağlantısını kesmeyi düşündü. Birkaç pozisyon dışında bu plan saat gibi işledi. Fenerbahçe için ikinci sıkıntı, Bursa maçı yorgunu Şükrü Saracoğlu stadının zeminiydi. Zemin, sarı-lacivertli ekibin teknik ayakları Alex, Özer, Emre ve Santos'un hareket özgürlüğünü engelledi. Bir bakıma bu saha konuk ekibin tam da istediği gibiydi. Ve üçüncüsü bireysel olarak bazı oyuncularda görülen düşüşlerdi. Son haftalarda performansını övdüğümüz Semih, Özer, hatta Emre vasat bir futbol sergiledi. Mehmet Topuz'un ise varlığı ile yokluğu belli değildi.

Yıldızlar sönük kaldı
Fenerbahçe'nin ofansif lideri Alex ise hiçbir etkinlik ortaya koyamadı. Bu tür sıkıntılı durumlarda Fenerbahçe'nin can suyu olan serbest vuruşlarda sayıca az ve etkili yerlerde olmayınca, sarı-lacivertli takım çok zorlandı. Her şeye karşın golün köşe vuruşundan başlaması yine de bu silahın ne denli etkin olduğunun kanıtıydı. İkinci yarıda Daum'un Özer'in sakatlanması sonucu yaptığı değişiklikte oyuna Güiza'yı sokması, Diyarbakırspor'un istediği kontratak ortamını hazırlamış oldu. Nitekim ikinci yarıda konuk ekip, önemli pozisyonlar üretti. Çünkü Semih-Güiza ikili forvetine top getirmek için Emre sola gidince, göbekte oluşan boşluk Diyarbakırspor'un işini kolaylaştırdı. Ayman'ın güzel vuruşu bir yana Volkan'ın Tazemeta'dan aldığı top oyunun gidişini çok daha önce belirleyebilirdi. Şunu da ekleyelim, Bilica'nın Tazemeta'yı düşürmesi kırmızı kart olmalıydı. Koray Gençerler bu pozisyonda Lugano'nun yetişeceğini düşünerek hata yaptı. Ayrıca genel olarak kötü bir maç yönetti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor