12 Şubat 2010 | Cuma

Dramatik son

Son dakikalarda atılan goller hep dramatiktir. Kimin attığı, kimin yediği önemli değil. Bursaspor, Fenerbahçe karşısında işte bu acı sonu yaşadı. İşin bir başka ilginç yanı maçın en kötülerinden Güiza'nın vuruşunda, topun oyunun iyilerinden İbrahim'e çarparak filelere gitmesiydi. Oysa savunmada İbrahim ile Zapotocny, Fenerbahçe'nin çift forveti Gökhan Ünal- Güiza karşısında ilk 15 dakika hariç üstünlük sağlayan ikiliydi. Genel bir bakışla Fenerbahçe Deniz, Selçuk, Önder, Bekir, Bilica, Dos Santos gibi ağır oyuncularla oynayınca Bursaspor'un işini kolaylaştırdı. Ev sahibi ekip, Ali Tandoğan ve Volkan'ın çabukluğundan önemli kazanımlar elde etti ama aynı verimi Ozan İpek'ten alamadı. Burada Bekir Ozan ve İvankov'un da hakkını teslim edelim... Bekir son 15 dakikaya kadar orta alanı çok iyi kapattı ve kullandı.

İnancı alkışlanmalı

Bursaspor maçta sağ kanadı çalıştırdığı verimlilikte sol kanada da etkinlik getirse imkansız sayılan gerçek olacaktı. Bu arada Daum da Bursaspor'u hafife almanın, hatalı kurgunun bedelini ağır ödüyordu. Nitekim Alman hocanın Emre ve Alex'i oyuna sürmesi, yanlıştan dönüşün bir göstergesiydi. Bu ikili oyuna girince, oyunun kontrolü Fenerbahçe'den yana döndü. Daum bu değişikliklerle ne denli doğru yaptıysa Ertuğrul hoca da İglesias-Sercan değişikliği ile hata yaptı. Bilica'nın çıkmasıyla Deniz-Önder ikilisine dönen Fenerbahçe göbeğini zorlayan İglesisas'ı çıkarıp, sakat Sercan'ı sokmanın ne denli hata olduğu Sercan'ın tekrar sakatlanmasıyla ortaya çıktı. Sonuç olarak Fenerbahçe'nin hatalı oyun kurgusu ve oyuncu seçimini iyi değerlendiren Bursaspor, 64. dakikada yakaladığı 3- 0'ı Fenerbahçe'ye değil, Alex ve Emre'ye teslim etti. Onları takdir ederken, Bursaspor'un inancını da alkışlamak gerekir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor