14 Şubat 2010 | Pazar

Serdar'ın mesajı

Gaziantep-Beşiktaş maçını izleyen ve iki takımı tanımayan birine "Bu ligin en az gol yiyen ekibi Beşiktaş" desek kesinlikle inandıramazdık. Çünkü Beşiktaş, rakibine yediğinden çok gol pozisyonu verdi. Beşiktaş'ın bu denli kötü görüntüsünde, Gaziantep'in akıllı oyun planının etkisi büyüktü. Ev sahibi, iki kanatta Olcan ve Murat Ceylan gibi çabuk oyuncuları kullandı. Bu oyuncular, İsmail ve Holosko'nun, Ekrem ve Üzülmez destekli kanatlara getirmesi beklenen etkinliği yok etti. Maçın en iyilerinden Olcan, ofansif anlamda takımına büyük zenginlik kazandırırken, ileride basarak Ekrem'in geriden yapacağı ataklara da baskın hücumlarıyla engel oldu. Olcan, biri duran toptan yaptığı iki asistle maçın en değerli oyuncusu olmayı hak etti. Beşiktaş'ın kanatlarının tıkanması doğal olarak gözleri göbeğe çevirdi. Ancak Tabata, geçen hafta ki görüntüsünden çok uzakta olunca ofansif girişimler gerçekleşemedi. Beşiktaş'ın ilk etkili atağının 31. dakikada gelmesi bu sıkıntının en önemli kanıtıydı. Bu bölgede görev yapan Ernst ve Fink de ofansif organizasyonlara katılamadı.

Zapotocny de atmıştı
Burada Serdar ve Zurita'nın alan savunmasında etkili olmasının payı büyüktü. Gaziantep'e takasla gelen Beşiktaş'ın eski oyuncusu Serdar Kurtuluş için ayrı bir parantez açmak lazım. Serdar, Beşiktaş'a karşı çok iyi motive olmuş. Onu uzun zamandır bu kadar iyi görmemiştim. Serdar'ın bu oyunu sanıyorum Beşiktaş'ın gönderdiği oyuncuları kendisine karşı oynatma kararını etkileyecektir. Zapo'dan sonra Serdar bu kararı gözden geçirtecek bir futbol oynadı. Beşiktaş, Tello ve Yusuf'un oyuna girdiği ve riskleri aldığı dakikadan sonra etkili oldu. Bu durum doğal olarak Denizli'nin oyuna Yusuf'la neden başlamadığı sorusunu beraberinde getirdi. Denizli'nin bu tercihi kesinlikle hatalıydı. Sonuç olarak Gaziantepspor bu maçı daha fazla arzulayan ekipti. İstekli futbollarını, hamle zamanlamalarında ki üstünlükleriyle taçlandırdılar. İkili mücadelelerde Beşiktaş'a karşı etkinliklerini son 15 dakika hariç ortaya koydular. Beşiktaş'ın bu temposu, bireysel hataları ve oyuncu tercihleriyle maçı kazanması mümkün değildi. Özetle iyi olan taraf kazandı. Bu mağlubiyetin Galatasaray maçı öncesi Beşiktaş'ta gerilimi artıracağını da hesaplarsak, kaybın sadece 3 puan olmadığını söylemek doğru olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor