26 Şubat 2010 | Cuma

Gözü yaşlı gece

Futbolda bazen eksik olmak avantaja dönüşebilir. Sakat ve cezalıların yerine oynayanlar hadlerini bilerek oynar, beklentilerin az olmasından iyi yararlanırlar. Lille karşısında mücadele eden Fenerbahçe 11'inin maça başlarkenki görüntüsü bu tezi doğrular nitelikteydi. Sarı-lacivertli ekipte bu sezon ilk kez bir araya gelen Önder, Bekir, Bilica ve Deniz'den kurulu savunma müthiş bir enerjiyle mücadele etti. Önlerinde görev yapan Selçuk da onları destek verince, savunma kurgusu özellikle soldan Hazard'ın getirdiği toplara yardımlaşarak engel oldu. Savunmanın sıkıntısı, rakibin çabukluğu karşısında yapılan faullerin çokluğu ve Lille'e fazla sayıda duran top kullanma imkanı verilmesiydi. Nitekim son haftalarda saatli bomba gibi oynayan Bilica'nın yaptığı bir faul, F.Bahçe kalesinde golle sonuçlandı. Ayrıca savunma topu oyuna sokarken, sıkıntı yaşadı. Burada devreye Emre Belözoğlugirdi. Emre orta alanda oyunu kurarken, Lille savunmasından dönen ikinci topları çok iyi değerlendirdi. Nitekim bu toplardan birinde şutu direkten dönerken, golü de böyle bir pozisyonda buldu.

Daum'u eleştiremeyiz

F.Bahçe'yi neticeye götürecek olan Alex ise Lille Teknik Direktörü Garcia'nın önlemi karşısında sıkıntı yaşadı. Garcia, Alex'in Bursa maçının ilk yarısındaki etkinliğini görmüş olacak ki onun başına Mavuba'yı dikerek Alex'i durdurdu. Dikkatler hiç kuşku yok ki "Gözü yaşlı adam" Güiza'nın üzerindeydi. Taraftarın yoğun terapi yaptığı İspanyol golcü, futbol kimliğini değiştirmemişti ama maçın kırılma anlarından birine imza attı. Fenerbahçe maçın ikinci yarısında yine savunmasına fazla yaslandı. Bunun sonucu Lille'in etkinliği ikinci yarıda arttı. Bu tabloda Daum'u da eleştirmek mümkün değil, çünkü kendisinin de söylediği gibi bu kez alternatifi de yoktu. Sonuçta Fenerbahçe iyi bir sinerjiyle başladığı maçta turu basit hatalarla kaybetti. Hafta içinde Güiza ağlarken, bu kez sıra taraftardaydı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor