07 Mart 2010 | Pazar

Alex'i gönder Fener'i kurtar

Fenerbahçe taraftarının yazacaklarıma tepki göstereceğini biliyorum. Ancak gerçekler acı da olsa yazılmalıdır. Üstelik acı şerbeti içme konusunda Fenerbahçe'nin bir hayli geç kaldığını vurgulayalım. Uzatmayalım, Fenerbahçe'nin içine girdiği sıkıntının gerçek nedeni ne Aziz Yıldırım'ın soyunma odası sortileri ne Daum ile Aykut Kocaman arasındaki gerilim ne de Güiza'nın kaçırdığı goller. Bunlar buzdağının görülen kısmı. Kurtuluş için daha radikal girişim gerek. Yapılması gereken sezon sonunda Alex'le vedalaşmak. Bunun dışında tüm işler günü kurtarmaktan ibaret olacaktır. Bu bakımdan önemli olan sivrisinekleri öldürmek değil, bataklığı kurutmaktır. Fenerbahçe'nin istikrarlı bir yapıya kavuşmasının yolu Alex'le vedalaşmaktan geçiyor. Şimdi denilebilir ki Alex kötü oyuncu mu? Hayır... Bireysel yetenekleri üst düzeyde bir oyuncu ama o kadar... Alex'li Fenerbahçe kazanıyor, kaybediyor ancak hiçbir zaman takım olamıyor. Olamaz da... Çünkü hangi hoca gelse elinde Alex olduğu için, Brezilyalı'ya bağlı bir oyun anlayışını benimsiyor.

Yedek bırakılamaz

Bu yüzden etkisiz eleman haline gelen ve gidenler saymakla bitmez; Van Hoijdoonk, Anelka, Kezman... Güiza hatta Semih bile Alex mağduru... Ayrıca Alex sahada olunca, Fenerbahçe çift forvet oynayamıyor, orta alanda savunma yönü öncelikli bir oyuncuyu oynatıyor. Baroni veya Selçuk gibi... Son 15 dakikalarda Emre'nin oyundan düşmesinin nedeni de aynı. Burada teknik adamların neden Alex'i oynattığı sorusu akıllara takılabilir. Yanıtı basit... Kadrosunda Alex olan hiçbir hoca Brezilyalı'yı kulübede tutamaz. Çünkü sahada alınacak her kötü sonuçta gözler Alex'e çevrilecek, oklar hocaya yönelecektir. Sonuç olarak Yıldırım'ın en büyük hatası 3 yıl şampiyonluk sözü verirken, bu radikal değişikliği yapamamasıdır. Yıldırım'ın sezon sonu ilk iş, Alex'i göndermek olmalıdır. Alex'in yerine Emre gibi oyunu iki yönlü oynayacak, Xavi, İniesta, Lampard hatta Appiah tipi bir oyuncu Fenerbahçe'nin yıllar sonra futbolcu topluluğu olmaktan çıkarıp, takım olmasını sağlayacaktır. Bu yazıyı sakin ve sağduyulu bir yaklaşımla okuyun ve Alex'li Fenerbahçe 6 yılda 2 şampiyonluk kazanırken, Galatasaray'ın 3 kez zafere ulaştığını unutmayın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor