08 Mart 2010 | Pazartesi

Yıldırım tercih

Fenerbahçe, cezalı Alex'in yokluğunda Antalyaspor karşısına klasik 4-4-2 ile çıktı. Semih- Güiza çift forvetine soldan Vederson ve Dos Santos top taşırken, sağdan içeri girerek oynayan Deivid etkili değildi. Vederson'un sakatlanarak Mehmet Topuz'la değişmesi sonucu bu kanattaki etkinlik azaldı. Emre yine maçın kilit oyuncusuydu. Forvete önemli katkılar yapan Emre, savunmaya verdiği destekle son haftalardaki üretken görüntüsünü yine ortaya koydu. Dos Santos'un attığı golde yaptığı akıllı pas, Fenerbahçe'ye nefes aldırdı. Emre 60'ta iyi bir vuruş yapsa maçın gerilimini de yok edecekti. Dos Santos'un goldeki ustalığını da gözden kaçırmamak lazım. Fenerbahçe savunmasında Lugano'nun iş başı yapması fark edildi. Lugano yerinde hamleleri ve pozisyon almasıyla savunma güvenliğinin oluşmasını sağlarken, Bilica'nın da oyununu olumlu etkiledi. Ayrıca Bilica'ya yapılan uyarıların etkili olduğunu da vurgulayalım. Gereksiz fantezilerini dün görmedik. Fenerbahçe'nin savunmada iyi görüntüsünde hiç kuşku yok ki Antalya- spor'un oyun anlayışının da payı vardı.

Ders almamışlar

Mehmet Özdilek
, Fenerbahçe'nin yaşadığı gerilimli günlerden yararlanmak adına, maçın başında gol yemeden süreyi uzatmayı Fenerbahçe'yi bir çıkmazın içine sürüklemeyi düşünmüştü. Bu nedenle Korhan, Sedat, Jedinak ve Tita'nın önünde Necati de defansif görüntüdeydi. Ancak yedikleri gol tüm hesaplarını bozdu. Bu golün Antalya'da Semih'in attığı gole benzemesi bu konuda fazla ders almadıklarının belgesiydi. Gelelim Güiza'ya... Onsuz olmaz çünkü... Daum belli ki başkan Yıldırım'ın "Güiza'yı yedirtmem" mesajını gayet net almış. Alman hoca sahanın en kötüsü Güiza'yı oyunda tutup, forvetten oyuncu çıkarırken Semih'i tercih etmesi aslında kimin tercihi olduğu net olarak anlaşıldı. Sonuç olarak Fenerbahçe, Antalyaspor'u yenerek, zirveye tutunmayı başardı. İyi oynamadı ama ihtiyaç olan iyi oyun değil, 3 puandı... Ancak bu futbol her zaman kazandırmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor