23 Mart 2010 | Salı

Hesaplı Bursaspor

Şehrin heyecanı, tribünün coşkusu Bursaspor'un Denizlispor maçına büyük bir iştahla başlamasını sağladı. Ev sahibi ekip, sağdan Volkan Şen, soldan Ozan İpek'le oyuna genişlik kazandırarak, Denizlispor savunma yerleşimini bozmaya çalıştı. Çift forvet Turgay ve Sercan'ın ceza alanı içinde yaptığı çapraz koşular ile hareketli aldıkları toplar, karşılaşmanın Denizlispor için zor geçeceğinin işaretiydi. Oysa Denizlispor Teknik Direktörü Hakan Kutlu, Bursaspor'un ofansif gücünü orta alanda bitirmek için 5'li orta saha oluşturmuştu. Buna karşın Ertuğrul Sağlam, orta alanı hızlı geçme planı yapınca, Kutlu'nun planı işlemedi. Bu nedenle ilk yarıda oyunun kontrolü tamamen Bursaspor'un elindeydi. Bu yarıda elde edilen 1-0'lık üstünlük Bursaspor adına yeni bir plan yapılmasını sağladı. Sağlam, savunma güvenliğini elinde tutmak, Sercan, Turgay ve Volkan Şen gibi hızlı oyuncularla kontrataklar yapmak için orta alan ile savunmayı birbirine yakınlaştırdı. Bursaspor'un amacı kazanılan topları hızlı hücuma çevirerek oyunu koparmaktı.

Stresi kaldırabilirlerse...

Nitekim bu fırsatı birkaç kez yakaladılar. Bunlardan birinde İvankov'dan başlayan hızlı hücum Volkan'ın pasında Sercan'ın ayağından filelere gitti. Bu gol Bursaspor'u gereğinden fazla rahatlattı. Sağlam, Volkan-İsmail değişikliği ile bu rahatlığını ortaya koydu. Ancak kaybedecek bir şeyi kalmayan Denizlispor, oyunu forse ederek oynamaya başlayınca işler Bursaspor için tersine döndü. İbrahim Ege-Angelov değişikliği ile daha ilk yarının son dakikasında ofansif bir görüntüye dönen Kutlu'nun öğrencileri golü de bulunca, Bursaspor için son bölümler bir hayli sıkıntılı geçti. Bu arada Ertuğrul Sağlam'ın Batalla ve Zapotocny hamleleri biraz daha topu kontrol etme ve savunma yapmaya yönelik hamlelerdi. Bursaspor'da bireysel olarak bakıldığında öne çıkan oyuncu yazmak zor. Ancak bir bütün olarak bakıldığında her oyuncunun katkı yaptığını rahatlıkla görebiliyoruz. Bu durum Bursaspor'un avantajı olarak hanesine yazılır. Ancak son 20 dakikada yaşadıkları sıkıntılar şampiyonluk şarkılarına yönelik bir stres... Bu yükün altından kalkabilirlerse, sezonu bugün oldukları yerde bitirmeleri sürpriz sayılmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor